Miercuri, 24 aprilie 2024 - 12:34:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Murăturile sunt o sursă de sănătate


3 ianuarie 2012

Muraturi-asortateO excelentă sursă de vitamina C, un bun adjuvant digestiv, barieră împotriva microbilor şi conţinut bogat în antioxidanţi, sunt doar câteva dintre avantajele murăturilor.  Legumele conservate nu reprezintă doar o garnitură la friptură sau alimente gustoase ci, datorită unor calităţi, murăturile au şi numeroase beneficii asupra organismului.

Gogonelele, castraveţii şi varza murată sunt excelente surse de vitamina C în sezonul rece, atunci când legumele şi fructele crude lipsesc din alimentaţia zilnică. În plus, condimentele folosite la prepararea murăturilor sunt importante pentru organism. De exemplu, seminţele de muştar au un rol semnificativ care ajută la proceul de digestie, mărarul este bogat în flavonoizi şi combate bacteriile, iar usturoiul ţine sub control dezvoltarea microbilor în organism.

Legumele murate nu ar trebui ocolite, mai cu seamă că ele au un conţinut bogat de antioxidanţi. Castraveţii sunt cunoscuţi pentru conţinutul de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi, principalii factori de îmbătrânire a organismului. Totodată, legumele murate sunt bogate în magneziu şi fier.

Ceea ce este cu adevărat uimitor este că murăturile au capacitatea de a ţine sub control microbii intestinali şi din acest motiv, consumul regulat de murături poate preveni cancerul de colon şi poate combate astmul şi dermatitele.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro