Luni, 18 noiembrie 2019 - 12:06:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sfaturi pentru a reduce nivelul colesterolului


1 mai 2013

foodSpecialiştii în nutriţie prezintă trucuri care pot fi aplicate în bucătărie, la magazin şi la restaurant.

În bucătărie folosiţi mai degrabă o margarină de bună calitate, care conţine grăsimi saturate în proporţie de maximum 17%, în locul untului, căci trebuie evitate grăsimile saturate de origine animală (brânzeturi, mezeluri, smântână, unt); nu faceţi abuz de ulei, este un aliment gras şi plin de calorii. Pentru gătit folosiţi uleiurile de origine vegetală, de preferat cele de măsline, soia, floarea soarelui, rapiţă şi evitaţi uleiul de palmier, care, deşi este de origine vegetală, conţine acizi graşi saturaţi (grăsimi rele) în proporţie de 50%.

În cămară ar trebui să aveţi mereu câteva conserve cu ton, macrou, an­şoa, sardine – aceşti peşti conţin gră­simi bune, mai ales Omega 3, bene­fic pentru aparatul cardiovascular.

Gătiţi fără grăsimi, legumele se pot găti pe baie de aburi, înăbuşit, la cuptor. Pentru că produsele lactate sunt foarte bogate în grăsimi rele, pentru un aport regulat de calciu, se recomandă laptele şi produsele lactate degresate şi semidegresate. La restaurant, comandaţi des peşte şi faceţi modificări ale platourilor gen "oferta zilei" în funcţie de nevoi.

Alimentele aflate la reduceri nu sunt întotdeauna mai puţin bune pentru sănătate. Învăţaţi să citiţi eti­che­tele şi fiţi atenţi la procentul total de grăsimi – maximum 2%. De asemenea, evitaţi să cum­pă­ra­ţi mâncare gă­tită, de obicei conţine multe grăsimi şi sare în exces, dar evitaţi şi raionul de dulciuri – pain au chocolat, pră­ji­turi, ciocolate, creme tartinabile, bis­cuiţi etc., în general sunt pline de gră­simi, mai ales de grăsimi ascunse. Plim­bările sau exerciţiile de rezisten­ţă sunt la fel de importante ca regimul alimentar pentru scăderea nivelului de colesterol rău.

În plus, mişcarea este benefică pentru prevenirea creşterii în greutate, a diabetului, a maladiilor cardiovasculare etc.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(75 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar amalia 0  

colesterolul e mai periculos decat ai crede.. eu am fost la clinicco cu mama mea, la urgente, a facut un pre-infarct, de fapt o criza de angina pectorala care ne-a speriat cumplit. se pare ca alimentatia a fost principalul vinovat. de fapt colesterolul mare. noi suntem din brasov si avem norocul ca am ajuns la clinicco

(29 august 2012 15:13:37)


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 noiembrie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro