Joi, 28 martie 2024 - 3:05:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Usturoiul – alimentul-minune


14 aprilie 2013

Foarte multă lume asociază cuvântul usturoi cu mirosul său foarte puternic şi unic dar şi cu gustul specific care rămâne în gura şi respiraţie a acestui aliment-minune.

Usturoiul a fost folosit atât ca produs de mâncat cât si ca doctorie in multe culturi timp de mii de ani, datand tocmai de pe vremea constructiei piramidelor din Egipt. Se stie ca egiptenii din antichitate venerau usturoiul si au plasat multi bulbi de usturoi in mormantul lui Tutankamon.

Ştim cu toţii cum se foloseste usturoiul in mancare: foarte multe preparate capata un gust deosebit dupa ce sunt condimentate cu usturoi.

Separat de aceasta, usturoiul are multe proprietăţi si folosinte medicinale, asa ca data viitoare cand mergi la cumparaturi, asigura-te ca incluzi usturoiul in lista si ai grija sa nu iti lipseasca din casa. Alege usturoiul specific romanesc, din piata, pe care il recunosti dupa mustati, evita-l pe cel chinezesc pe care il gasesti in supermarketuri si care este recunoscut prin absenta mustatilor si care este suspectat ca nu este suficient de bun pentru sanatate.

Usturoiul vindecă multe boli, incepand cu banala raceala si diabet fiind un adjuvant de nadejde in boli de inima si cancer. Rolul pe care usturoiul il are in prevenirea si tratarea acestor boli este dat de anumiti nutrienti specifici: cand este strivit catelul de usturoi, se produce un fitonutrient alicin care contine antibiotic puternic si cu rol antifungic.

Usturoiul contine si multi alti nutrienti precum vitaminele B si minerale precum calciul, zincul, selenium si flavonoizi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro