Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:26:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum îşi bat joc unii de sistemul românesc de sănătate!


2 iunie 2021

Piaţa românească este, pe zi ce trece, tot mai mult invadată de oferte - de la produse alimentare, îmbrăcăminte, aparatură de tot felul, astfel încât nu ar avea cum să lipsească cea medicală sau pentru terapiile alternative. Tentaţia amatorilor de cumpărături a fost foarte mare, mai ales în perioada pandemiei,  şi, uneori, produsul achiziţionat sau oferta primită nu au nicio legătură cu cele prezentate în materialele promoţionale, care, de cele mai multe ori, invadează spaţiul virtual. Mulţi consumatori s-au confruntat cu astfel de situaţii neplăcute, au pierdut bani şi timp, dând curs acestor aşa-zise oferte, în special când este vorba despre produse din domeniul medical.  

Suntem o companie cu sediul în Ungaria, cu activitate şi pe piaţa din România (WebMed Company Kft.) şi, la fel ca mulţi consumatori, şi noi ne-am confruntat cu situaţii neplăcute, periculoase, iar uneori ne-au fost aduse injurii şi, mai mult, ne-au fost  asociate informaţii false, care ne-au afectat din toate punctele de vedere.

Scopul mesajului nostru este de a avertiza publicul în legătură cu acest gen de infracţiuni. Pentru o mai bună înţelegere şi contracararea  acestui fenomen, vă vom prezenta un caz foarte periculos, care a afectat pe noi, însă numeroase persoane fizice au avut de suferit.  

Mai exact, este vorba despre o companie românească, cu sedii în mai multe oraşe importante ale ţării, care este condusă de d-nii K. László şi P. Cosmin. Prin ofertele lansate pe piaţă nu numai că înşeală oamenii, dar, mai grav este că pun în pericol sănătatea acestora prin produsele cu care reuşesc să îi păcălească pe cei neavizaţi, în special persoane în vârstă.  

La Bucureşti, de exemplu, firma îşi desfăşoară activitatea în sectorul 6, mai exact pe Str. Vasile Milea. Pe lângă ofertele online, oamenii sunt contactaţi telefonic şi li se oferă o consultaţie medicală gratuită şi, implicit, terapii alternative gratuite, în baza rezultatelor aşa-ziselor analize efectuate în acest context.  

După mai multe investigaţii efectuate în urma unor experienţe care le-au dat de gândit, oamenii au constatat că persoanele care efectuează aceste proceduri nu sunt cadre medicale avizate, nu au nicio legătură cu domeniul medical. Sunt angajaţi ai acestei firme, care simulează niste proceduri şi folosesc un aparat cu biorezonanţă.

Mai mult, această firmă oferă gratuit şi analiza apei potabile, după care, întotdeauna rezultatul nu este în regulă, conţine diferite impurităţi dăunătoare sănătăţii şi, imediat este recomandat un dispozitiv de purificare, care, însă, nu este cel original, existent pe piaţă. Cu toate acestea, firma îl vinde la un preţ mult mai mare decât valoarea reală, iar efectul folosirii este egal cu zero.

În concluzie, scopul acestui scenariu de neimaginat este o inşelătorie prin care acest grup îşi comercializează produsele profitând de naivitatea unor oameni neinformaţi. Şi nu se opresc aici. Această firmă - care organizează şi sesiuni de prezentare, susţinute de angajaţi care susţin că sunt medici, însă sunt simplii agenţi de vânzăr - mai comercializează şi un aşa-zis concentrator de oxigen, despre care susţin că ar putea ajuta în terapia necesară în urma infectării cu coronavirus. După achiziţionarea acestor produse, oamenii au constatat că aceste dispositive nu au niciun efect asupra sănătăţii, iar totul este o înşelătorie josnică.

De exemplu, anul trecut, această firmă, condusă de d-nii K. László şi P. Cosmin, avea sediul in sectorul 1, în zona Gării de Nord. În urma multor  sesizări a intrat în atenţia mass-media şi, imediat a fost schimbat sediul, pentru a-şi pierde urma.

Firma şi-a început acest tip de activitate în anul 2013. De atunci, grupul condus de d-nii K. László şi P. Cosmin au înşelat sute, poate chiar mii de oameni de bunăcredinţă.

În prezent, reţeaua construită prin minciună de d-nii K. László şi P. Cosmin funcţionează în următoarele oraşe: Bucureşti, B-dul Vasile Milea; Ploieşti, Str. Transilvaniei; Braşov, Calea Bucureşti; Galaţi, Str. Brăilei; Baia Mare, Str. Republicii; Satu Mare, Str. Corvinilor.

Firma a avut reprezentanţe şi în oraşele Călăraşi, Brăila şi Cluj, însă presa a fost sesizată de personae - care au fost victime ale acestei înşelăciuni - şi, în repetate rânduri, a atras atenţia asupra acestei suspiciuni de fraudă.

În plus, împotriva acestui grup sunt în curs mai multe procedure penale. Colaboratorii aceste firme sunt deja cercetaţi pentru fraudă şi înşelătorie.

Cu toate acestea, cei doi lideri ai reţelei, K. László şi P. Cosmin continuă să-şi desfăşoare activitatea. Metoda folosită este gestionată de K. László şi în felul următor: se lucrează cu firme mici, care se schimbă frecvent, iar administratorii sunt întotdeauna nişte interpuşi, care prin aceste firme-fantomă, acumulează datorii fiscal uriaşe, însă ce mai grav aspect este că profită de naivitatea oamenilor şi lovesc în cei care lucrează corect.  

Facem apel, pe această cale, că asemenea cazuri sunt un pericol real pentru societate şi, nu în ultimul rând, pentru sănătatea oamenilor.

In cazul in care sunteti interesaţi despre acest caz, sau ati fost victima acestui grup şi aveti dovezi care susţin cele prezentate mai sus, ne pot contacta pe adresa de e-mail: [email protected] .

Criza sanitară fără precedent creată pe pandemia cu Coronavirus care ne-a afectat pe toţi a demonstrat, deseori, că putem fi solidari în faţa pericolelor şi trebuie să fim uniţi pentru a depăşi orice situaţie. 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro