Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:41:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bolnavii cheamă Ambulanţa pentru a scăpa de coplată


12 aprilie 2013

Numărul persoanelor care solicită Ambulanţa a crescut de la începutul lunii, după ce a fost introdusă coplata în spitale. Bolnavii speră că vor fi internaţi la urgenţe şi astfel vor scăpa de noua taxă.

 

De pildă, în judeţul Vaslui, într-o zi oarecare erau 130 -140 de intervenţii ale Ambulanţei, iar acum sunt 170 -180, informează Mediafax.

În aceste condiţii, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui susţin că, pe lângă evidenta creştere a costurilor, scade inevitabil capacitatea de răspuns la solicitări.

„Trebuie să facem populaţia să înţeleagă că nu trebuie să abuzeze de Ambulanţă pentru că s-ar putea să fim puşi în situaţia de a nu putea ajunge la adevăratele urgenţe. Oricum, coplata pentru pacienţi nu se stabileşte după modul în care ajung bolnavii la spital, ci de diagnosticul pus de către medici la internare. Aşa că nu orice pacient care ajunge la spital cu ambulanţa este o urgenţă şi în mod obligatoriu nu va mai plăti taxa de externare”, a declarat, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa, citat de Mediafax.

Potrivit actului normativ privind coplata, sunt scutiţi de plata taxei de externare o serie de pacienţi, respectiv gravidele, copiii, pensionarii cu venituri sub 740 de lei, bolnavii cronici care sunt înscrişi în programele naţionale de sănătate, persoanele cu dizabilităţi, precum şi cei care reprezintă urgenţe medicale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro