Joi, 25 aprilie 2024 - 2:43:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


13 milioane de euro, tăiate din bugetul CNAS


9 aprilie 2013

Într-o ţară în care oamenii se duc la stomatolog doar în al doisprezecelea ceas autorităţile din sănătate anunţă că nu mai plătesc extracţiile dentare, plombele sau protezele pentru niciun asigurat.

Ministerul a taiat din bugetul Casei Nationale de Sanatate 13 milioane de euro, suma folosita pentru decontarea serviciilor stomatologice. CNAS a explicat ca decizia este una politica, asumata de Eugen Nicolaescu.

Cei care suferă în primul rând sunt copiii, care nu vor mai beneficia de nicio procdură medicală gratuită.

Taxati pentru orice problema dentara vor fi si pensionarii, pentru care pana acum statul acoperea 60% din costul procedurilor

Fiecare stomatolog primea pana acum lunar intre 400 si 1300 de lei din care putea asigura tratamente gratuite pentru copii dar si interventii medicale precum extractii sau proteze la preturi mici in cazul persoanelor cu venituri reduse.

Pentru ca statul nu mai decontreza niciun serviciu stomatologic pacientii vor plati procedurile la tarifele stabilite de fiecare cabinet in parte. Iar de cele mai multe ori sunt de 2-3 ori mai mari fata de cele decontate de stat.

Cei de la Casa Nationala de Sanatate spun ca Ministerul Sanatatii vrea sa infiinteze in schimb un program de preventie in stomatologie, dar nu anunta si o data exacta.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro