Vineri, 26 aprilie 2024 - 6:48:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce alimentele trebuie să te fereşti


21 ianuarie 2012

Guma de mestecat, băuturile carbogazoase şi dulciurile sunt doar câteva dintre alimentele care îţi intensifică senzaţia de foame, conferind energie pentru o scurtă perioadă de timp.

1. Guma de mestecat stimulează sucurile gastrice şi produce saliva.Stomacul este păcălit de aceste arome şi crede că are parte de mâncare. Astfel, stomacul se pregăteşte pentru digestie, ceea ce duce la senzaţia de foame.alimente

2.Batoanele de cereale conţin cantităţi mari de zahăr. Oferă organismului foarte puţini nutrienţi şi intensifică senzaţia de foame. Evită aceste produse şi alege cerealele integrale, pe care să le combini cu fructe.

3.Sucuri carbogazoase dietetice înfometează. Îndulcitorii artificiali care sunt folosiţi la prepararea acestor băuturi stimulează apetitul alimentar.Tot aceşti îndulcitori artificiali inhibă şi producţia de celule ale creierului care produc senzaţia de saţietate.

4.Fructoza din dulciuri se încadrează în cantităţi moderate, aceste afirmaţii sunt departe de adevăr. Dulciurile pe care le găsim pe rafturile magazinelor conţin cantităţi mari de îndulcitori, zahăr şi fructoză.Aceste substanţe dulci intervin în procesele metabolice ale organismului, ducând la efecte secundare alarmante. Dependenţa de dulciuri şi mâncatul în exces sunt câteva dintre consecinţele consumului de dulciuri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro