Joi, 28 martie 2024 - 4:04:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ghioceii te scapă de pistrui


10 martie 2012

ghioceiPe lângă misiunea pe care o au, aceea de a anunţa că vine primăvara, frunzele, tulpinile şi florile de ghiocei bine uscate au şi numeroase calităţi terapeutice.

Preparatele din ghiocei se pot utiliza atât intern, sub formă de decoct sau infuzie, cât şi extern, sub formă de aplicaţii pe piele, spălături, comprese şi băi. Pentru uz intern, ghioceii se folosesc sub formă de decoct (două-trei căni pe zi).

Ei au efect antispastic şi relaxant, fiind indicaţi în caz de spasme musculare, dureri reumatice şi chiar dureri de cap. În neurologie sunt utili pentru tratarea unor maladii de tipul demenţei senile şi epilepsiei. Dacă vrei să beneficiezi de calităţile terapeutice ale ghioceilor şi să prepari în casă o infuzie sau o tinctură, trebuie să usuci foarte bine înainte florile şi bulbii.

Florile de ghiocei pot fi puse în apa în care faci baie pentru a calma durerile reumatice. Infuzia de flori de ghiocei este folosită şi extern împotriva durerilor provocate de varice.

Decoctul din ghiocei e folosit ca leac in cazul unor afecţiuni genitale. Dacă vrei să scapi de candidoză vaginală, pune 30 de grame de flori şi frunze la fiert, pentru 15 minute, întrun litru şi jumătate de apă. Strecurat, decoctul se foloseşte în spălături locale.

Din ghiocei se extrage galantamina, care, împreună cu alte substanţe, intră în componenţa medicamentelor folosite în tratamentul pentru Alzheimer. Infuzia din ghiocei se prepară turnând o cană de apă fiartă peste o lingură de plantă uscată. Se acoperă vasul, se lasă la infuzat 10 minute, se filtrează şi se bea cald.

O cană de infuzie din ghiocei bine uscaţi (frunze, tulpină şi flori) este un remediu excelent pentru combaterea crampelor musculare şi destinderea muşchilor.Înlătură senzaţia de picioare grele. Pentru înlăturarea senzaţiei de picioare grele se prepară o soluţie din ghiocei tocaţi şi maceraţi în 350 ml de ţuică, timp de 10 zile. Leacul se aplică zilnic pe zonele dureroase.

Compresele cu infuzie din ghiocei se folosesc împotriva petelor care, odată cu înaintarea în vârstă, se formează pe piele. Infuzia se aplică pe piele şi are un efect calmant. Mai mult, împiedică apariţia petelor şi îndepărtează pistruii.

Sucul de ghiocei curăţă şi albeşte tenul. Tratamentul cu suc de ghiocei se face timp de şapte - zece zile.

ATENŢIE! Nu folosi şi nu consuma bulbul ghiocelului, deoarece este toxic în stare proaspătă!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro