Ghimbirul este considerat unul dintre cele mai bune antibiotice oferite de natură, graţie acţiunii sale antiinflamatorii, antiparazitare, antivirale şi antibacteriene. Consumat sub formă de ceai fierbinte, ghimbirul combate infecţiile, luptă împotriva răcelilor şi altor virusuri, îmbunătăţeşte circulaţia, calmează durerile, previne apariţia pietrelor la rinichi şi furnizează organismului toţi nutrienţii pentru o bună funcţionare a ficatului.
Ingrediente:
- 1 lingură de miere naturală, nefiltrată;
- 2 linguriţe de ghimbir ras;
- 1/4 linguriţă de pudră de turmeric;
- 1/4 cană de lapte de cocos;
- 1 cană de apă filtrată.
Mod de preparare:
- Se fierbe apa;
- Atunci când apa a dat în clocot, se adaugă ghimbirul şi turmericul şi se lasă la infuzat timp de 10 minute;
- După ce s-a răcit puţin, se adaugă laptele şi mierea.
Turmericul are un rol important pentru detoxificarea a ficatului, fiind un puternic antioxidant. Condimentul ajută la reducerea efectelor distrugătoare ale chimicalelor din produse şi ajuta ficatul să funcţioneze la nivelul optim.