Oamenii de ştiinţă de la Harvard Medical School, din Boston, au declarat că au descoperit de ce vinul roşu ne lungeşte la propriu viaţa, informează Daily Mail.
„Ingredientul miraculos" descoperit în vin se numeşte resveratrol şi are efecte similare Aslavitalului şi Gerovitalului, descoperite de savantul român Ana Aslan (1897-1988). Conform cercetătorilor, resveratrolul deţine calităţi anti-îmbătrânire remarcabile, fiind totodată extrem de important în combaterea cancerului, a bolilor cardiace şi obezităţii, dar şi în reglarea metabolismului celular, la nivel mitocondrial.
Această substanţă miraculoasă se activează în organism numai în prezenţa genei SIRT1, „responsabilă" cu un plus de energie şi longevitate. Testele realizate pe şoareci au confirmat că durata medie de viaţă creşte cu până la 3,9% în cazul cobailor care au consumat zilnic o doză regulată de vin.
Astfel, s-a descoperit că un pahar de până la 120 de centilitri pe zi poate avea efecte miraculoase pentru organism. „Trebuie menţionat neapărat că resveratrolul acţionează producând energie şi reglând metabolismul celular la nivel mitocondrial doar în prezenţa genei SIRT1", a subliniat doctorul David Sinclair.
În cazul persoanelor al căror ADN nu conţine această genă, resveratrolul nu are nici un efect.