Joi, 25 aprilie 2024 - 1:22:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alergarea regulată poate prelungi viaţa cu ani buni


8 mai 2012

alergatPracticarea regulată a joggingului ar avea ca efect prelungirea vieţii cu cinci, şase ani, potrivit unui recent studiu realizat de cercetători danezi.

Cercetătorii au examinat datele strânse din 1976 de la 20.000 de persoane, femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 93 de ani. Luând în considerare diferiţi factori, ei au observat că datele adunate în 30 de ani arătau o creştere a speranţei de viaţă la amatorii de jogging. Potrivit rezultatelor studiului, aceasta ar fi de 6,2 ani la bărbaţi şi 5,6 ani la femei.

Studiul a demonstrat că riscul de deces scade cu 44% la cei care practică regulat joggingul pe ansamblul perioadei luate în considerare. Este important însă, menţionează cercetătorii, să se alerge regulat. Potrivit dr Schnohr, pentru a prelungi speranţa de viaţă, trebuie să se alerge în ritm moderat între o oră şi două ore şi jumătate pe săptămână, împărţite în două-trei alergări. Nici mai mult, nici mai puţin pentru ca efectul să fie optim.

„Ideal este să te simţi la capătul puterilor, fără să rămâi totuşi fără suflare”, precizează medicul, care aminteşte că alte studii au arătat că cei care nu fac sport, dar şi marii alergători înregistrează în general o speranţă de viaţă mai mică decât cei care fac jogging regulat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro