Sâmbătă, 29 februarie 2020 - 7:56:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Casele judeţene de asigurări de sănătate şi direcţiile de sănătate publică NU vor fi desfiinţate


13 martie 2013

Ministrul Sănătăţii a anunţat că în perioada următoare vor fi desfiinţate direcţiile de sănătate publică judeţene şi casele judeţene de asigurări de sănătate. Ulterior acesta şi-a nuanţat declaraţiile, spunând că aceste structuri vor fi doar restructurate. Angajaţii instituţiilor în cauză susţin că munca lor este indispensabilă şi că nu pot fi desfiinţaţi în totalitate.

Prezent la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, Nicolăescu a afirmat că direcţiile de sănătate publice judeţene consumă 10% din fondul de administrare al Ministerului Sănătăţii, iar economiile ce vor fi făcute prin desfiinţarea lor (circa 325 de milioane de lei) vor fi dirijate către programele naţionale de sănătate.

De asemenea, economiile realizate prin desfiinţarea caselor judeţene de asigurări vor merge tot către aceste programe. Peste 8.000 de angajaţi ai DSP şi caselor judeţene vor fi astfel disponibilizaţi. Ministrul Sănătăţii va pune, în zilele următoare, în dezbatere publică un proiect de act normativ care să prevadă această măsură.

CNAS şi casele judeţene au dreptul la 3% cheltuieli de administrare din fondul de asigurări de sănătate. În 2012 cheltuielile de personal au fost în sumă de 134 milioane lei, reprezentând 1,2% din fondul de asigurări, iar în 2013 suma alocată este de 152 milioane, adică 1,52% din fondul de asigurări.

Exact ca la precedenta declaraţie de sistare a finanţării spitalelor private din fondul de asigurări, ministerul Sănătăţii a revenit şi acum asupra deciziei de desfiinţarea a direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene de asigurări de sănătate. „Desfiinţare nu înseamnă eliminarea lor completă din subordinea Ministerului, ci transformarea lor în structuri regionale sau trecerea lor în subordinea autorităţilor locale”, a declarat ministrul într-o intervenţie la Realitatea TV. Mai exact, vor exista opt direcţii de sănătate şi tot atâtea case de sănătate, în locul structurilor actuale. Acesta a avansat termenul de 15 aprilie până la care să fie puse în practică aceste măsuri de reorganizare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(125 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro