Joi, 27 februarie 2020 - 11:02:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Antibioticele nu au efect în tratarea sinuzitelor


6 martie 2012

sinuzitaAntibioticele sunt fără efect împotriva majorităţii infecţiilor de sinus, deşi sunt deseori prescrise de medici în astfel de cazuri, relevă un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP.

"Persoanele care suferă de sinuzită - inflamarea cavităţii nazale şi a sinusurilor - nu se simt mai bine sau nu resimt mai puţine simptome când iau antibiotice", afirmă dr. Jay Piccirillo, profesor de ORL la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington din St. Louis, principal responsabil al acestui studiu clinic apărut în JAMA.

"Studiul nostru, desfăşurat pe 166 de adulţi, arată inutilitatea antibioticelor pentru tratarea unei sinuzite curente - deseori de origine virală -, majoritatea bolnavilor vindecându-se pe cont propriu", a adăugat el.

Medicii au comparat o parte a participanţilor trataţi cu un antibiotic cu o parte care a luat un placebo.

În SUA, o reţetă medicală din cinci care prescriu antibiotice este destinată tratamentului unor astfel de sinuzite, conform autorilor studiului.

Dată fiind rezistenţa tot mai mare la antibiotice, rezultată din folosirea lor excesivă, este important de ştiut dacă aceste medicamente sunt sau nu eficiente împotriva sinuzitei, subliniază medicii.

"Considerăm că antibioticele sunt prea des prescrise de medicii generalişti", spune dr Jane Garbutt, profesor asociat la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington, unul din autorii studiului.

Concret, cercetătorii recomandă, în locul antibioticelor - precum amoxicilina - folosite în acest studiu, tratarea durerii cu analgezice (aspirină, ibuprofen).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(65 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro