Vineri, 29 martie 2024 - 2:40:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Analgezicele trazează suferinţa din dragoste


26 februarie 2012

suferintaDurerea cauzată de o despărţire provoacă în creier reacţii similare durerilor fizice, au descoperit oamenii de ştiinţă. Ei propun persoanelor care suferă din dragoste să ia medicamente care calmează durerile.

Analizând modul în care creierul procesează diverse tipuri de dureri, profesorul Naomi Eisenberger, de la Universitatea din California, SUA, a observat că suferinţa provocată de respingerea în dragoste activează aceeaşi zonă cerebrală precum durerile de cap sau cele de spate. Prin urmare, medicamentele analgezice de tipul aspirinei, ibuprofenului şi paracetamolului vor fi la fel de eficiente în tratamentul durerilor de orice fel.

„Respingerea este o experienţă foarte puternică pentru oameni. Dacă rogi diverse persoane să-şi amintească primele lor experienţe negative, acestea vor fi legate în general de respingere, despre cum au fost excluse dintr-un grup", explică Naomi Eisenberger.

Aceasta nu este singura asociere pe care oamenii de ştiinţă au găsit-o între durerea fizică şi cea psihică. Ei susţin că persoanele care au o sensibilitate crescută la durere suferă mai mult din dragoste.

Profesorul Naomi Eisenberger consideră că suferinţa din dragoste şi respingerile în general au un rol constructiv şi că nu ar trebui tratate cu medicamente analgezice. „Cred că suferinţa emoţională are un scop - de a ne menţine conectaţi cu ceilalţi. Dacă ne amorţim în mod constant sentimentul de respingere socială, nu cumva riscăm să facem mai multe lucruri care vor atrage respingerea, care ne vor aliena?", se întreabă specialistul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro