Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:46:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


200.000 de profesionişti din Sănătate au declanşat grevă japoneză pe termen nelimitat


15 octombrie 2013

Aproximativ 200.000 de profesionişti din Sănătate se află, de luni, în grevă japoneză pe termen nelimitat, acţiune care va fi urmată, la începutul lunii noiembrie, de declanşarea grevei de avertisment şi apoi a grevei generale, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS.

‘Începând de astăzi (luni, n.r.), aproximativ 200.000 de profesionişti din Sănătate se află în grevă japoneză pe termen nelimitat. Acţiunile de protest următoare vizează declanşarea grevei de avertisment şi apoi a grevei generale la începutul lunii noiembrie, precum şi organizarea, pe 2 noiembrie, a unui marş de protest între Palatul Parlamentului şi Piaţa Victoriei, cu o oprire în faţa Ministerului de Finanţe. Din cele circa 105.000 de semnături necesare pentru declanşarea grevei generale, până în acest moment am strâns deja 42.000′, a afirmat Marius Sepi.

Acesta a anunţat, totodată, că marţi, la ora 16,00, este programată o întâlnire cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, dar şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, şi cu cel al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, în cadrul căreia se va discuta despre proiectul noii Legi a salarizării personalului medical, dar şi despre procentul din Produsul Intern Brut (PIB) alocat Sănătăţii.

‘Noi dorim ca procentul din PIB alocat Sănătăţii să crească la 6% până în 2016, cu o majorare graduală în fiecare an. De asemenea, cerem să fie elaborată o Lege a salarizării pentru întreg personalul medical, de la medici şi asistente, până la infirmiere şi biochimişti’, a spus prim-vicepreşedintele Federaţiei SANITAS.

Marius Sepi a subliniat, totodată, că federaţia pe care o reprezintă se opune privatizării mascate a spitalelor din România.

Peste 100 de membri ai Federaţiei SANITAS au pichetat, pe 23 septembrie, sediul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), cerând în principal alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro