Marţi, 19 martie 2024 - 9:43:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum depăşeşti temerile de a-ţi transforma radical corpul!


5 octombrie 2020

Cele mai comune temeri care stau la baza amânării deciziei de transformare radicală a corpului, a scăderii în greutate şi sfaturi despre cum să le depăşeşti

„O DECIZIE RADICALĂ este o schimbare de paradigmă într-o arie de viaţă importantă, cu consecinţe pe termen lung, de la care nu mai există cale de întoarcere.” Andy Szekely


Luarea unei decizii radicale de transformare şi pierdere în greutate poate fi într-adevăr interesantă şi în acelaşi timp înfricoşătoare. Vrei să slăbeşti, dar atunci încep „discuţiile” … „Şi dacă nu reuşesc?” „O să mor de foame?”, „Dacă voi cheltui banii din nou aiurea?”… şi lista continuă.

Iată care sunt cele mai comune temeri care stau la baza amânării deciziei de transformare radicală a corpului, a scăderii în greutate precum şi câteva sfaturi despre cum să le depăşeşti.

Pierderea motivaţiei

Eşţi entuziasmată, 100% dedicată, şi apoi  totul dispare că prin magie în câteva zile şi „calci strâmb”. Simţi că tragi cu dintii de ţine să te redresezi când te simţi învinsă, poate dezamăgită, iar obiectivul tău de a pierde încă 10 kilograme dintr-o dată nu mai pare atât de important sau atât de urgent.

Soluţie:

Fă o viziune clară asupra obiectivului tău. Care este obiectivul din spatele obiectivului? Trebuie să meargi mai adânc decât obiectivul scăderii în greutate. Vrei să poţi ţine pasul cu copiii tăi? Vrei să fii un exemplu bun? Să nu mori de diabet de la o vârstă fragedă? Vrei să ajungi o bătrânică energică care se bucură de nepoţii ei şi nu îşi chinuie familia zăcând la pat? Vrei să ai o sănătate de fier?

Scrie pe o hârtie cât mai multe, recomand minim 20, chiar dacă va fi puţin greu, dar le găseşţi sigur.

Recunoaşte efectele pozitive ale unei alimentaţîi sănătoase în slăbit. Cum te face să te simţi? Cum se aliniază acest lucru cu obiectivul (obiectivele) din spatele obiectivului de a slăbi? Privind mâncarea în această perspectivă te va ajuta să construieşţi o relaţie respectabilă şi sănătoasă cu alimentele.

Acceptă-ţi imperfecţiunile. Este ok să mai greşeşti, LUCRURILE ASTEA SUNT NORMALE. Acestea sunt momentele în care înveţi cel mai mult, mulţumeşte pentru ele! Încetează să te mai simţi jenată de ce vor zice sau crede ceilalţi despre ţine. Tu nu eşţi pe o DIETĂ, sau nu ar trebui să fii vreodată, tu eşţi într-un proces de a te schimba că om, mentalitate, calităţi, autocontrol, mod de funcţionare, sau mai frumos spus, eşţi într-un proces de „trezire”.

Atunci când îţi vei traspune obiectivul de slăbit în cât mai multe arii ale vieţii, vei conştientiza toate benefiiciile pe care le vei avea slăbind, iar asta îţi va oferi energie şi nerăbdare să ajungi acolo. Iar dacă la toate acestea mai adaugi şi plăcerea de a te transforma de la o zi la alta, de a deveni mai bună, atunci lipsa motivaţiei va fi de domeniul trecutului.

Trişatul

Eşţi perfectă toată săptămâna, dar apoi, te abaţi de la rutină ta normală şi consumi ceva ce „nu ar trebui”, ceva irezistibil şi trişezi. Te simţi vinovată şi, în loc să revii mai bună, mai puternică, laşi acest lucru, sau această scuză, să influenţeze ce mânci pentru tot restul zilei, sau zilelor ce urmează, şi trisatul se accentuează.

Probabil cunoşţi expresii de genul „Acum dacă am călcat strâmb barem să o fac bine”, „Mănânc azi pe săturate prăjituri şi mâine mă infometez să echilibrez cântarul”, „Clar, aşa sunt eu, o mică pofticioasă”, „Nu are rost să mă mai chinui, evident eu nu pot”, etc.

Soluţie:

Recunoaşte că este o diferenţa uriaşă între a mânca pentru a te hrăni şi a mânca din plăcere, indiferent dacă încerci să slăbeşţi sau nu. Când mâncarea îţi spală creierul şi pierzi controlul, este o „PROBLEMA” pentru că starea ta de spirit depinde de această poftă.

Crezi totuşi în instinctele tale. Dacă doreşti cu ardoare ciocolată, mănâncă, nu te abţine, fă-ţi pofta până la capăt, nu te abţine, simţi că mai vrei, că mai poţi, atunci mănâncă, dar când faci asta să fii conştientă.

Gândeşte-te mereu ce îţi oferă ciocolată, cum te face să te simţi, ce amintiri ai din copilăriei când mâncai ciocolată, cum îţi simţi corpul acum când mănânci, dar la 30 de minute după, care este starea ta de spirit?

Dacă vrei să slăbeşti, nu va trebui să te simţi restricţionată de la mâncare! DEPRIVAREA ESTE MOTIVUL NUMĂRUL UNU PENTRU EXECUTARE. Pur şi simplu nu trebuie să consumi CU MINTEA GOALĂ nicio cantitate de combustibil pentru corpul tău de care nu are nevoie cu adevărat. Profită de pofta pentru a exersa, pentru a experimenta, pentru a deveni mai bună.
Un echilibru între o alimentaţie corectă şi psihic este singură modalitate de a obţine rezultate pe termen lung.

Trişatul este o poftă pe care nu ai mai putut să o ţîi în frâu pentru că are rădăcini putenice. Nu încerca să te lupţi cu pofta ci să te foloseşti de ea. Doar aşa vei putea atinge libertatea.

Teama de eşec

Aceasta nu este prima ta luptă împotriva kilogramelor în plus, de ce ar putea fi acum diferit? De ce să mai încerci?

Să îţi asumi actuala greutatea corporală (sincer tu ai „muncit” zi de zi la asta) şi să iei decizia radicală de a slăbi, sună că o sarcina destul de mare, şi îţi aminteşti acel sentiment teribil de a nu-ţi atinge obiectivul din încercările anterioare.

Soluţie:

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să recunoşţi ceea ce nu a avut efect, şi anume: urmatul unei DIETE. Trebuie să abordezi pierderea în greutate nu ca dietă, ci ca un proces.

Trebuie să găseşti un drum de mijloc, flexibil, pentru că tu eşti responsabilă acum de nutrienţii pe care îi dai corpului, de testele legate de pofte pe care alegi să le faci, de discuţiile tale interioare şi aşa mai departe.

În plus, nu te judeca! Suntem cei mai răi critici ai noştri. Când se întâmplă lucruri pe care nu le-ai dorit să fie aşa, spune-ţi „Vreau să îmbunătăţesc [a, b, c] la mine şi am să lucrez la asta.”

Un alt aspect foarte important este să conştientizezi că această transformare a ta nu se va petrece doar ajungând la destinaţie, ci este compusă din foarte multe victorii mici pe parcurs, şi o mulţime de experienţe de care este esenţial să te bucuri.

Sparge obiectivul mare în alte obiective mai mici pentru a identifica mai uşor progresul, cum ar fi să ai 2 fructe pe zi, să mănânci minim o salată, să iei în fiecare zi un mic dejun sănătos, şi aşa mai departe.

Ai de gând să laşi trecutul să te definească? Schimbă-ţi gândirea după aceste recomandări şi abordeaz-o într-un mod proaspăt, mai puţin agresiv

Tu iubeşti mâncarea

Poate că eşti o „Gurmandă”. Gândul la pierderea în greutate înseamnă că trebuie să renunţi la alimentele preferate şi nu eşti sigură dacă vei face acest sacrificiu final.

Soluţie:

Bun! E în regulă să îţi placă mâncarea. Mâncarea poate fi şi sănătoasă şi al naibii de gustoasă! Da, e valabil chiar şi pentru prăjituri!

Din nou, şi aici trebuie să acorzi atenţie modului în care această te face să te simţiţi, în special psihic. Trebuie să te gândeşti cum te poţi răsfaţa altfel, cum poţi să ai o relaţie mai frumoasă cu soţul, cum poţi găsi iubire, plăcere, răsfăţ, acceptare în jurul tău? Cum ţi le poţi oferi chiar tu, fără să ai aşteptări de la alţii?

Nu uita şi aici să scoţi restricţiile. Când scoţi restricţiile, te vei relaxa atât fizic cât şi psihic, şi vei fi surprinsă că vei începe să iei decizii alimentare din ce în ce mai bune. Elimina restricţiile şi vei începe să acorzi atenţie rolului pe care îl joacă cu adevărat mâncarea în viaţa ta.

Nu ştii pe ce cale să o apuci, ce dietă să alegi

Ce se întâmplă dacă nu număr caloriile corect? Ce se întâmplă dacă nu mănânc suficienţi carbohidraţi? De unde să ştiu dacă e bine să mănânc alimentul x,y? Oare chiar e bine să mă infometez?

Soluţie:

Cea mai bună dietă este cea care funcţionează pe toate nivelurile.

Singură modalitate de a şti cu adevărat dacă funcţionează pentru tine, este să-ţi permiţi să-ţi asculţi înţelepciunea corpului şi să ai încredere în tine. Ştiu, sună ciudat, dar este adevărat!

Te simţi constrânsă? Simţi o urgenţă în corp? Cum îţi simţi stomacul la 15 minute după masă? Cum este nivelul tău de energie? Câştigi sau pierzi în greutate? Dar digestia ta? Balonare? Te îmbolnăveşti des?

În timp, pierdem capacitatea de a avea încredere în propriile instincte, şi este timpul să începem să ascultăm mai mult. De multe ori, oamenii simt ceea ce este potrivit pentru ei, dar nu îşi dau permisiunea să aibă încredere în aceste instincte. Ori poate chiar au răspunsul, ştiu concret care este, dar legătură emoţională cu mâncarea este atât de puternică încât o aleg pe ea, chiar dacă nu îşi asumă asta sau se mint pe ei înşişi.

Frică de necunoscut

Teama de necunoscut poate fi uneori foarte dificil de descris, deoarece această teamă nu este altceva decât un obstacol mental. De cele mai multe ori, aceasta limitează capacitatea unei persoane de a atinge potenţialul maxim în diferite domenii de viaţă, inclusiv transformarea şi pierderea în greutate.

Soluţii:


Reaminteşte-ţi de adevăratul risc. Dacă nu pierzi în greutate îţi scurtezi durata de viaţă? Vei fi un exemplu prost pentru copii tăi? Îţi creşte riscul de diabet şi alte probleme grave de sănătate? Pierzi oportunităţi? Te poţi îndepărta de partenerul de viaţă, poate chiar să şi divorţaţi? Poţi scrie pe o hârtie riscurile la care te expui rămânând neschimbată, îţi recomand 20. Sigur le vei găsi.

Vizualizează acum succesul! În mintea ta, imaginează-ţi cum vei fi dacă iei decizia radicală de transformare şi pierdere în greutate, ai avea atât de mult de câştigat! Nu va mai fi un teren necunoscut, tu ai văzut totul, ştii la ce să te aştepţi, ştii beneficiile, dacă închizi ochii le poţi chiar şi simţi.

Programul multidisciplinar de scădere ponderală Weslim te va ajuta să obţii schimbarea pe care o doreşti!

www.weslim.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro