Conţinutul ridicat de sare în dieta unui copil îl face să simtă nevoia de produse alimentare şi băuturi dulci, ducând la apariţia obezităţii, estimează o echipă de cercetători de la Universitatea St George din Londra, în baza unui studiu.
Studiul a inclus circa 1600 de copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. În timpul observaţiilor făcute, oamenii de ştiinţă au constatat că acei copii care consumau o mulţime de alimente cu un conţinut ridicat de sare aveau tendinţa să mănânce mai multe dulciuri şi să bea băuturi răcoritoare, care, de regulă, se caracterizează printr-un conţinut ridicat de zahăr. Astfel, la copii se dezvolta preferinţa pentru alimentele dulci.
Potrivit unei alte constatări a cercetătorilor britanici prilejuită de acelaşi studiu, cu cât mai puţină sare consumă un copil, cu atât este mai sănătos şi mănâncă mai puţine dulciuri, iar băuturile răcoritoare nu ocupă un loc important printre preferinţele sale.