Sâmbătă, 5 decembrie 2020 - 10:15:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Uleiul de măsline, bun pentru stomac


27 martie 2012

large4În perioada postului, salatele de legume şi verdeţuri sunt cele mai căutate preparate. Este ideal să adăugaţi la ele şi ulei de măsline, atât de hrănitor pentru organism.

Previne constipaţia. Uleiul de măsline este un laxativ blând, fără pericolul de a cauza colici. Astfel, dacă se consumă o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lămâie sau cafea, se pot preveni problemele digestive.

Calmează arsurile. Uleiul de măsline s-a dovedit deosebit de eficient în uz extern.  Pentru calmarea arsurilor, uleiul de măsline se amestecă cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat.

Ameliorează durerile de stomac. Un pahar de suc de aloe se combină cu 3/4 pahar de miere, precum şi cu o cantitate egală de ulei de măsline.  Acest preparat se pune într-o sticlă şi se leagă bine gâtul acesteia. Se introduce într-un vas cu apă care fierbe încet, timp de 3 ore.  Se răceşte şi se păstrează la loc răcoros. Doza - o lingură dimineaţa, înainte de masă.

Elimină pietrele din vezica biliară. 200 ml de ulei de măsline, un gălbenuş de ou, zeama de la o lămâie, 40 ml coniac natural, o linguriţă de miere.  Se amestecă şi se bea cu înghiţituri rare. Staţi apoi culcat pe partea dreaptă, cu picioarele la piept câteva minute.

Calmează durerile artrozei. Se toarnă ulei de măsline peste frunze tinere de nuc şi se lasă timp de 3-4 ore, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(149 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateClinica Roua

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 decembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro