Îţi mută nasul din loc, dar ce mai contează, când afli câte probleme de sănătate previne şi tratează!
Strâns înfăşurată în foile ei, ceapa "funcţionează" ca un soi de paratrăsnet: atrage viruşii din jur, lăsând aerul curat (chit că e şi rău mirositor). Importante este că, păziţi de ea, noi nu ne mai îmbolnăvim.
- pune farfurioare sau boluri cu câteva cepe în fiecare cameră,acasă şi la serviciu (eventual sub birou sau pe un raft): ceapa captează viruşii şi nu vei mai avea de a face cu răceala şi grija;
- lângă patul persoanei răcite sau gripate aşază o ceapă tăiată la ambele capete; în unul dintre capete înfige o furculiţă, iar coada furculiţei sprijin-o într-un borcan; vei observa că, în câteva ore, ceapa se înnegreşte (pentru că a absorbit toţi germenii), iar starea bolnavului se ameliorează
- atenţie, însă, nu folosi ceapa în mâncare a doua zi după ce ai tăiat-o, pentru că devine foarte toxică! După cum ţi-am spus, ea are talentul de a atrge bacteriile; îşi închipui cum se înmulţesc aceste microorganisme dăunătoare, în câteva ore?