Vineri, 19 aprilie 2024 - 3:42:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gala decernării trofeelor Agenţiei de presă AŞII ROMÂNI


18 noiembrie 2016


 

Ce înseamnă un trofeu de cristal? Este acea formă de prelucrare succesivă de la o bucată mată de sticlă până la realizarea unui obiect transparent, strălucitor, fin şi capabil...

Ce înseamnă un trofeu de cristal?

Este acea formă de prelucrare succesivă de la o bucată mată de sticlă până la realizarea unui obiect transparent, strălucitor, fin şi capabil să reflecte spectrul solar.


Această introducere vă ajută să înţelegeţi sufletele celor care sunt desemnaţi AŞI, adică oameni de o valoare certă, vizibilă şi demonstrată în decursul unei vieţi.

Cu puţine zile in urmă, la Erlangen, am început să clădim piramida aşilor români, acei aşi speciali care fac să strălucească numele de român.

Primul trofeu a fost oferit, diplomatului de carieră, având grad diplomatic de consilier, domnul Lucian-Ilie Stănică, persoană de marcă ce a fost admisă prin concurs în anul 2003 ca agent consular în cadrul Corpului diplomatic şi consular al României.

A absolvit în anul 2010 un masterat în Managementul Afacerilor Interne la Colegiul Naţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În perioada 2002-2004 a urmat un masterat în relaţii internaţionale în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti, şi studii academice postuniversitare în comunicare şi relaţii publice în cadrul aceleiaşi instituţii (2000-2002). Este absolvent al Universităţii Bucureşti – Facultatea de Drept, promoţia 1999;

A urmat mai multe forme de pregătire în următoarele domenii: consular; diplomaţie şi securitate; analiză, comunicare şi consiliere politică; protocol, ceremonial şi etichetă; lingvistic: engleză, spaniolă, italiană şi portugheză;

Vorbeşte fluent limbile engleză şi spaniolă; are cunoştinte de limba germană, italiană şi portugheză;

A parcurs toate gradele consulare în intervalul 2003-2012: agent consular, viceconsul, consul şi consul general.

Din 3 august 2015 şi până la data de 30.06.2016, a fost consul-coordonator în cadrul Consulatului General al României la München;

A fost consul în cadrul Consulatului General al României la Istanbul în perioada 2011 – 2015, unde a coordonat Secţia Cetăţeni Români şi legătura cu diaspora;

A fost diplomat cu atribuţii consulare în cadrul Ambasadei României la Chişinău în perioada 2003 – 2007;

În perioada 2007-2011 a fost diplomat în cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Consular;

A activat ca expert pentru integrare europeană în cadrul Ministerului Industriei şi Resurselor în perioada 2001-2003;

Lucian-Ilie Stănică este acea persoană de valoare autentic românească, iar agenţia de presă Aşii Români a considerat că domnia sa poate fii primul ales pentru acordarea primului trofeu ce marchează Forumul Aşilor Români.

Toate meritele şi rezultatele obţinute au fost un merit personal secondat şi de susţinerea unei doamne de mare valoare, Laura-Mihaela Moise, Consul departamentul documente de călătorie, soţia domniei sale.

Au mai fost oferite trofee şi diplome următoarelor persoane:

Dr. Cristian Răchiţan, (doctor renumit osteopat stabilit in SUA), Cristiana Tudor (MA, MBA profesionist de comunicare integrată strategică SUA), Yohanna Grace ( compozitor şi interpret muzical internaţional), Klaus Gross- consunltant financiar, Mariana Mihailă, (preşedinta asociaţiei Duch-Romania), Adriana Bittner (director marketing Aşii Români şi premiată la Lady Callatis 50+), Mariana Pachis ( regizor şi sand art-ist internaţional), Marian Ruxanda ( manager Hotel Best Union Aurora).

Iertată-mi să fie lipsa de modestie, dar şi eu, în calitatea de redactor colaborator constant al acestei  prestigioase agenţii de presă, am fost onorat, recent, cu o Diplomă de Excelenţă, în semn de aleasă preţuire pentru întreaga activitate jurnalistică şi pentru contribuţia în promovarea limbii române în Diaspora.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro