Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:51:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cum dezgheţi, eficient, uşa de la maşină!


10 ianuarie 2017

Odată cu venirea frigului, uşile maşinilor îngheaţă. Mulţi dintre conducătorii auto trag de ele cu forţa şi le avariază. Cum dezgheţi uşa la maşină în mod eficient?

1. Forţarea uşilor poate deteroira chederele. Astfel, se poate folosi un spray special pentru dezgheţare, lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt. Folosirea apei fierbine poate sparge geamurile sau poate îndepărta vopseaua. La fel de eficient este un amestec format dintr-un sfert alcool şi trei sferturi apă, care se introduce într-un recipient cu pulverizator cu care se stropeşte apoi parbrizul. În câteva secunde, gheaţa se topeşte.

2. Cum se deschide o încuietoare îngheţată? Încălziţi vârful cheii cu o brichetă  timp de 5 secunde, după care introduceti-o în încuietoare, apăsaţi uşor (însă nu forţaţi) timp de 5 secunde. Repetati procedura, încuietoarea se va deschide în foarte scurt timp. (cheia fiind calda va topi micile dopuri de gheaţă)

3. O soluţie mai comodă, dar şi mai costisitoare (între 300 şi 400 de euro), este instalarea unui sistem de pornire a motorului prin telecomandă: cu ajutorul lui poţi începe dezgheţarea maşinii în timp ce eşti în casă şi fără să deschizi uşa autoturismului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro