Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:04:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ziua internaţională a muncii decente


7 octombrie 2013

Ziua internaţională a muncii decente este marcată pe 7 octombrie. În 2008, Organizaţia Internaţională a Muncii, împreună cu Confederaţia Internaţională a Sindicatelor (ITUC), a avut ideea marcării acestei zile prin mobilizarea sindicatelor din întreaga lume, la mitinguri şi marşuri.

Prin manifestările care au loc se atrage atenţia guvernelor şi patronatelor, asupra dreptului fiecărui om la muncă şi la un venit corespunzător care să-i permită un trai decent.

Conceptul de ‘muncă decentă’ a fost gândit în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) din 1999, în comun acord cu partenerii sociali (guverne-patronate-sindicate).

Ziua internaţională a muncii decente este marcată anual în peste 100 de ţări, unde sindicatele revendică asigurarea remunerării corecte şi echitabile a muncii, calitatea locurilor de muncă, protecţia socială sigură, respectarea drepturilor şi libertăţilor angajaţilor.

Organizaţia Internaţională a Muncii recomandă ca munca decentă să fie în centrul acţiunilor guvernamentale pentru realizarea creşterii economiei mondiale, care pune pe primul loc oameni


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro