Joi, 18 aprilie 2024 - 5:48:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Trenuri de mare viteză şi în România


27 octombrie 2013

Comisia Europeană a decis să includă România pe harta magistralei de trenuri de mare viteză. Potrivit Money.ro, noua politică a UE în domeniul infrastructurii îşi propune crearea unei reţele transeuropene unificate de transport. În prezent, infrastructura feroviară a României este la pământ, lucru ce se reflectă în viteza trenurilor. Acestea merg în medie doar cu 45 de km/h.
Noua politică a Comisiei Europene prevede o reţea centrală de transport bazată pe nouă coridoare principale, printre care şi coridorul Rin-Dunăre, care include şi România. Linia de mare viteză va trece prin ţara noastră pe ruta Nădlac - Arad - Timişoara - Deva - Sibiu - Braşov - Bucureşti şi se va opri la Constanţa.
Pentru atingerea acestui obiectiv, Comisa Europeană a decis triplarea finanţării pentru infrastructura de transport şi a alocat 26 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020. Comisia Europeană a decis să includă această rută pe harta trenurilor de mare viteză.
 Reţeaua de trenuri de mare viteză ar urma să fie realizată până în 2030. Acest proiect îşi propune  să ducă la creşterea vitezei medii cu care circulă trenurile în România, în prezent cu circa 45 km/h.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro