Marţi, 19 martie 2024 - 12:28:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tot ce trebuie să ştii despre turneul de tenis de la Miami


25 martie 2015

După triumful senzaţional de la Indian Wells, Simona Halep se va lupta, în următoarele zile, pentru un nou trofeu ”cu greutate” în tenisul mondial, cel de la Miami.

Chiar dacă îi va fi extrem de greu în Florida, după două săptămâni de foc în California, românca are şanse mari să reuşească un nou turneu excelent. La fel ca întrecerea de la Indian Wells, competiţia de la Miami pune la bătaie premii de peste 6 milioane de dolari, dar şi 1.000 de puncte WTA.

În prezent, Simona este pe primul loc în ierarhia anuală în tenisul mondial, fiind şi singura jucătoare care s-a impus în trei turnee la simplu în 2015: Shenzen, Dubai şi Indian Wells.

Miami este turneul de casă al Serenei Williams. Liderul mondial locuieşte în Florida, iar din 2002 până în prezent a cucerit şapte titluri pe cimentul de aici. Americanca va fi principala favorită şi de această dată, iar în turul doi o poate întâlni pe Monica Niculescu. Cele două au încrucişat rachetele şi la Indian Wells, iar românca a făcut un meci foarte bun, pierdut însă în două seturi: 5-7, 5-7.

Românca de pe locul 70 în lume trebuie mai întâi să treacă de Shelby Rogers, tot din SUA.

Simona Halep şi Irina Begu sunt calificate direct în turul doi. Campioana de la Indian Wells o poate întâlni fie pe cehoaica Nicole Vaidisova, revenită în circuit după patru ani de absenţă, fie o jucătoare din calificări.

Sorana Cîrstea a primit un wild card din partea organizatorilor şi se va duela cu o favorită locală: Chrstina McHale. Jucătoarea din România a căzut pe locul 148 în lume, după ce a avut un an 2014 foarte slab, iar în acest sezon a evoluat într-o singură partidă în circuitul WTA, la Australian Open.

Alexandra Dulgheru, finalistă la Kuala Lumpur în urmă cu trei săptămâni, a ajuns şi ea pe tabloul principal, după ce a trecut, azi, în ultimul tur al calificărilor, de turcoaica Ipek Soylu, scor 6-4, 7-5.

La Miami sunt prezente cele mai bune jucătoare ale lumii. Rusoaica Maria Şarapova este a doua favorită, iar o evoluţie slabă la acest turneu o poate ajuta pe Simona Halep să se apropie şi mai mult de locul 2 în lume, de care o despart, în acest moment, puţin peste o mie de puncte. Şarapova a ajuns în semifinale anul trecut, în timp ce Halep n-are niciun punct de apărat în Florida.

În secţiunea de tablou în care a fost repartizată Simona este una destul de dificilă. Jelena Jankovici, jucătoarea din Serbia pe care a învins-o dramatic în finala de la Indian Wells, italiencele Flavia Pennetta şi Camila Giorgi, dar mai ales bielorusa Victoria Azarenka, aflată într-o spectaculoasă revenire de formă îi pot fi adversare româncei în turul trei sau patru.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro