Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:09:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


US Open în piuneze


21 august 2017

 

Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, va fi văduvit de prezenţa câtorva nume grele pe tabloul de simplu masculin. Dublul campion Novak Djokovc, care a triumfat la Flushing Meadows în 2011 şi 2015, a declarat forfait la ediţia din acest an din cauza unei probleme la cot, care îl împiedică să mai joace în acest sezon. De asemenea, campionul en titre Stan Wawrinka va fi un alt absent de marcă al turneului de la New York ca urmare a unei operaţii suferite la genunchi, elveţianul punând la rândul său capăt acestui sezon. În sfârşit, finalistul din urmă cu trei ani, Kei Nishikori, a anunţat şi el că nu va merge la US Open deoarece a suferit o accidentare la încheietura mâinii. La capitolul incerţi îl avem pe campionul din 2012, Andy Murray, care se confruntă de ceva vreme cu o problemă la coapsă din cauza căreia a ratat deja turneele de la Montreal şi Cincinnati. Va fi fără îndoială un US Open în piuneze, dar vor exista cu siguranţă numeroase ponturi pe tenis, având în vedere amploarea competiţiei din SUA.

Evident, întreabrea arzătoare este cine va câştiga titlul în aceste condiţii. Roger Federer pare a fi cel mai bine plasat să-şi treacă în cont trofeul, deoarece sunt mai mulţi factori care pot concura în favoarea lui. În primul rând, elveţianul a făcut un sezon excepţional până acum, reuşind să câştige cinci titluri în 2017, dintre care două de Grand Slam, la Australian Open şi Wimbledon. Apoi, experienţa lui Federer, la cei 36 de ani ai săi, va juca un rol important la acest turneu pe care şi l-a trecut în cont de cinci ori până acum. De un context asemănător are parte şi marele rival al elveţainului, Rafael Nadal, cel care va merge la US Open din postura de lider mondial, după ce l-a detronat pe Murray. Tenismenul spaniol are cele mai multe finale jucate în acest an (7), trecându-şi în cont patru titluri, dintre care cel mai important este cel de la Roland Garros, acolo unde a triumfat pentru a zecea oară. Nadal este foarte interesat de un parcurs cât mai lung la US Open, turneu pe care l-a câştigat în două rânduri, întrucât duce o luptă la baionetă cu Federer pentru a încheia anul pe primul loc în clasamentul ATP.

Totuşi, nu se poate spune că turneul de la Flushing Meadows va fi o afacere Federer – Nadal, întrucât există cel puţin un alt jucător care vrea să triumfe aici. Este vorba de superstarul noii generaţii, Alexander Zverev, cel care a dat peste cap calculele specialiştilor cu evoluţia sa fulminantă din acest an. Jucătorul în vârstă de 20 de ani a câştigat cele mai multe titluri în acest sezon (5), fiind la egalitate cu Federer, pe care l-a învins în finala turneului Master de la Montreal. „Sunt foarte bucuros pentru el, pentru că şi-a dus jocul nu la următorul nivel, ci la următoarele două niveluri”, a spus Federer despre Zverev. Germanul a trecut de stadiul în care îşi propunea să facă o figură frumoasă la turneele la care participa, fiind acum dornic să se bată de la egal la egal cu granzii acestui sport. Ajuns pe locul 7 in ierarhia mondială, Zverev este conştient că un succes la US Open poate fi echivalent cu intrarea în Top 4, performanţă pe care puţini ar fi anticipat-o la începutul acestui an.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro