Marţi, 19 martie 2024 - 6:44:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România, favorita Campionatului European şi Mondial de Minifotbal!


15 aprilie 2013

La finalul săptămânii trecute, la Birmingham s-au pus bazele federaţiei internaţionale de minifotbal, for la înfiinţarea căruia au luat parte preşedinţii federaţiilor de minifotbal din America de Nord, America de Sud, Asia şi Europa

Bătrânul continent a fost reprezentat de românul Răzvan Burleanu, preşedintele European Minifootball Federation şi vicepreşedinte al forului internaţional. La Birmingham, în Anglia, s-a stabilit că primul campionat mondial de minifotbal va avea loc în primăvara anului 2015, chiar în Statele Unite ale Americii, unde minifotbalul a cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, nu mai puţin de 4.000 de spectatori fiind prezenţi la fiecare meci din prima ligă! Cu această ocazie a fost inaugurat la Birmingham şi sediul federaţiei internaţionale, pus la dispoziţie de guvernul britanic, unde se vor centraliza informaţiile pentru toate competiţiile de minifotbal de la nivel internaţional.

Tot la Birmingham, s-a decis ca organizarea campionatului european de anul acesta să fie încredinţată Greciei. miniEURO Greece 2013 va fi organizat în perioada 10-14 octombrie. în Creta, şi va reuni cele mai bune 20 de echipe europene. România pleacă ca şi principală favorită în această competiţie, ţara noastră fiind triplă campioană europeană. ”Minifotbalul îşi continuă parcursul la nivel european şi internaţional. În ceea ce priveşte România, în perioada iunie-iulie, la nivel naţional, vor avea loc turneele finale, în urma cărora selecţionerul a avea posibilitatea să aleagă cei mai buni jucători care să reprezinte ţara noastră la miniEURO”, a declarat Răzvan Burleanu preşedintele European Minifootball Federation şi al Federaţiei de Minifotbal din România.

Federaţia europeană se poate mândri că însumează în prezent 28 de federaţii naţionale, o dezvoltare extrem de rapidă a minifotbalului, dacă ţinem cont că doar în urmă cu un an se puneau bazele forului european la Praga.

Minifotbal şi la Ploieşti

Şi la Ploieşti ar putea fi contruită o bază de minifotbal în zona parcului Cina. Proiectul de hotărâre care aproba o astfel de investiţie a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei COnsiliului Local Ploieşti la solicitarea aleşilor PDL care nu reuşesc să înţeleată importanţa unei astfel de investiţii. Mai mult, primarul Iulian Bădescu i-a acuzat pe aleşi că servesc rechinii imobiliari din municipiu care doresc acel teren, împiedicând dezvoltarea municipiului. 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro