Vineri, 26 aprilie 2024 - 3:45:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Avion al AirAsia cu 162 de persoane la bord, dat dispărut. Operaţiunele de căutare şi salvare, oprite pe timpul nopţii.


29 decembrie 2014

Un avion de tip Airbus A320-200 aparţinând companiei malaysiene low-cost AirAsia cu 162 de persoane la bord a dispărut duminică între Indonezia şi Singapore. Pilotul a cerut să „devieze“ de la planul de zbor din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Căutările efectuate duminică pentru localizarea avionului AirAsia cu 162 de persoane la bord, dispărut în timp ce efectua o legătură între Indonezia şi Singapore, au fost suspendate pe timpul nopţii şi vor fi reluate luni dimineaţa, a anunţat Ministerul indonezian al Transporturilor,.

Informaţii de ultimă oră arată că zborul QZ8501 s-a prăbuşit în apele insulelor Belitung, informează un oficial al Agenţiei Naţionale de Căutare şi Salvare, potrivit publicaţiei Jakarta Post. Informaţia nu a fost confirmată de compania Air Asia. Avionul de tip Airbus A320 ar fi survolat în cerc marea în zona insulei pentru a evita o furtună, după care a intrat într-o zonă de turbulenţe şi s-a prăbuşit în ocean, la o distanţă de 145 de kilometri de insula Belitung.

Autorităţile indoneziene au trimis un avion, două elicoptere şi şase nave de salvare la locul unde se presupune că ar fi căzut aeronava. Avionul, model Airbus A320, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Juanda de la Surabaya, pe insula indoneziană Java, la ora locală 5.32 (0.20, ora României) şi urma să aterizeze pe Aeroportul Changi de la Singapore la ora locală 8.30 (2.30, ora României).

Compania aeriană Air Asia a anunţat că, înainte de dispariţia de pe radar, pilotul a cerut devierea traseului de zbor din cauza vremii. Potrivit CNN, în zonă era o furtună puternică. De asemenea, aeronava zbura la o altitudine de 9.700 de metri şi a cerut permisiunea de a urca la 11.500 de metri, pentru a evita plafonul de nori.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro