Marţi, 19 martie 2024 - 5:58:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dragoş Băsescu, trimis în judecată de DNA


27 octombrie 2015

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, el fiind în prezent sub control judiciar pe cauţiune.

În dosar a fost deferit justiţiei şi omul de afaceri Ciprian Nistor, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în altă cauză, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni , în 13 martie 2014, „Dragoş Băsescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (n.r. — Sandu Staicu), denunţător în cauză, 500.000 de euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea şi încă 500.000 euro atât pentru obţinerea unei soluţii favorabile în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia”.

„În sprijinul acestor pretenţii, Dragoş Băsescu a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcţie de evoluţia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională”, susţin procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro