Vineri, 29 martie 2024 - 4:16:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lider al romilor, reţinut pentru evaziune fiscală cu miez de nucă


6 februarie 2013

Un lider al romilor din Buzău a fost reţinut de poliţişti pentru evaziune fiscală. El este acuzat că a înşelat statul prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor pe sumele obţinute din afaceri ilegale cu... miez de nucă.

Nicolae Oiţă, zis Ceauşu, aduna marfa de la familiile sărace din judeţ la preţuri de nimic şi o vindea cu zeci de euro mai departe în străinătate, îndeosebi în ţările arabe. Din banii câştigaţi astfel, liderul romilor şi-a ridicat un palat de toată frumuseţea, în care a organizat adesea petreceri de pomină, de la care erau nelipsiţi chiar şi politicieni.

Acum, însă, el a fost reţinut de poliţişti, care au stabilit, în urma unei anchete, că Ceauşu era capul reţelei de evazionişti. În ultimii ani el şi-a clădit o afacere prosperă din vânzarea de miez de nucă, şi-a contruit cel mai mare palat din judeţul Buzău şi şi-a cumpărat mai multe maşini de lux.

"Prejudiciul iniţial a fost estimat la peste un milion de lei, reprezentând numai valoarea TVA sustrasă, calculul exact al prejudiciului adus bugetului de stat urmând a fi realizat de comisarii Gărzii Financiare Buzău", a declarat Florina Crucianu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Nicolae Oiţă a fost reţinut, iar alte opt persoane sunt cercetate în stare de libertate. Reţeaua de evazionişti avea ramificaţii în mai multe judeţe din ţară, iar marţi dimineaţă poliţiştii au descins la zece adrese din Bucureşti şi alte trei judeţe, în căutarea suspecţilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro