Miercuri, 22 mai 2024 - 5:46:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Proprietarii LactateBrădet propun crearea unei companii de lactate la care să participe toţi cetăţenii


5 martie 2016

Proprietarii Lactate Brădet propun crearea unei companii de lactate la care să participe toţi cetăţenii care doresc, cu cât doresc, ei urmând să cedeze toate activele pe care le deţin.

„Vreau să vă propun ceva inedit. Nu ştiu dacă se poate, dar lansez o idee şi vă rog să o analizaţi. Dumneavoastră aţi făcut ,,lactatebradet” un brand cunoscut naţional. Eu cred că este normal ca acest nume foarte drag mie să vi-l dau dumneavoastră pentru că nu este meritul meu şi el trebuie să se întoarcă la cei ce l-au creat cu adevărat. Haideţi să facem un brand al românilor, un produs românesc pentru noi, să ştim cu adevărat ce mâncăm, să ştim cu adevărat că produsul are un preţ corect şi o calitate deosebită, să fim siguri că putem să-l dăm copiilor noştri şi nimeni să nu-l mai poată contesta. Vrem din toată inima să împărţim cu dumneavoastră tot ce am realizat în aceşti 15 ani”, a scris pe Facebook Marius Badea, unul dintre proprietari, în numele întregii familii.

Acesta propune crearea celei „mai mari fabrici de lactate a produsului românesc”, care să urmărească cu prioritate interesele cetăţeanului român.

„Crearea unei companii la care să participe toţi cetăţenii care doresc, fiecare cu cât doreşte. Eu personal vreau să mă implic cu voia dumneavoastră să realizăm cea mai mare fabrică de lactate a Produsului Românesc. Vrem să folosim experienţa noastră pentru a realiza o companie care să urmărească cu prioritate maximă interesele cetăţeanului român. Eu pun la dispoziţie toate activele firmei noastre cu bune şi rele, dumneavoastră celor care ne-aţi susţinut necondiţionat. România a fost sărăcită în toţi aceşti ani de tot ce a avut. Haideţi să ne unim forţele cu toţii şi chiar să facem o companie a românilor de care să fie mândru fiecare, de la mic la mare, orice copil sau cetăţean ce trăieşte în România. O companie românească care să investească în casa ei, o companie care să producă pentru comunitatea ei produse sigure şi sănătoase„, scrie Marius Badea.

Pe site-urile de socializare a început de câteva zile o campanie de susţinere a firmei argeşene de lactate, după ce ministrul Agriculturii a anunţat, la începutul săptămânii, că o cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeş conţine bacteria E-coli iar autorităţile au dispus stoparea activităţii societăţii.

Ulterior, proprietarul fabricii din comuna argeşeană Brăduleţ, Marius Badea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.

„Am investit masiv (…) şi am încercat să facem o fabrică modernă, la capacităţile şi la posibilităţile noastre (…) şi toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generaţie (…). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate au apărut aceste speculaţii, aceste analize care sunt parţiale, nu putem trage o concluzie definitivă”, a spus Badea.

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeş şi una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte şi analizele medicale ale angajaţilor au fost întotdeauna conforme, a susţinut Badea.

Omul de afaceri şi-a exprimat îndoiala că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piaţă după acest incident, chiar dacă rezultatele finale ale analizelor vor arăta că acea contaminare cu E-coli nu s-a produs în timpul procesului de fabricaţie.

De altfel, joi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, a declarat că laptele provenit din toate fermele din România este un lapte conform şi poate pleca fără probleme către procesare, iar primele rezultate pe analizele prelevate de la fermele din Argeş şi Dolj sunt negative.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat pe 25 februarie, că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş, şi anume o tulpină de E-coli. În prezent, la spitalul „Marie Curie” sunt internaţi patru copii cu sindrom hemolitic-uremic


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro