Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 5:02:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cărbunii din import sunt mai ieftini decât cei autohtoni


13 septembrie 2013

Cărbunele de la vecinii din Ungaria este mai ieftin decât cel din România, pentru că tranzacaţia nu implică atâţia intermediari. Afacerea este una profitabilă, spun autorităţile din Oradea, pentru că astfel se face o economie de 25%, informează digi24.ro.

Pentru că a intrat în insolvenţă şi caută soluţii să iasă din impasul financiar, Electrocentrale Oradea face economii cumpărând cărbuni de afară. Primarul Ilie Bolojan spune că tarifele practicate de vecinii unguri sunt mai mici decât cele din România, pentru că nu sunt atâţia intermediari între producători şi cumpărători.

Administraţia locală a alocat un milion de euro pentru refacerea stocurilor necesare pentru iarna care se apropie. În primă fază vor fi cumpărate 200.000 de tone de cărbune, în condiţiile în care într-o lună de iarnă consumul este de 130.000 de tone.

În prezent, aproape 90% din energia electrică din Polonia este produsă pe bază de cărbune, iar termocentrala pe bază de lignit de la Belchatow este instalaţia care emite cea mai mare cantitate de CO2 din Europa. Potrivit estimărilor autorităţilor de la Varşovia, rezervele de cărbune sunt suficiente pentru a acoperi necesităţile ţării timp de 150 de ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro