Marţi, 4 octombrie 2022 - 12:54:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

50.000 de euro pentru românii care se întorc în ţară şi îşi fac o afacere


3 septembrie 2016

Guvernul a anunţat un proiect prin care doreşte să acorde românilor din străinătate care vor să se întoarcă în ţară un grant de până la 50.000 de euro pentru a-şi începe o afacere.

Programul va fi implementat de Ministerul Fondurilor Europene şi va avea un buget total de 30 de milioane de euro, bani care vor proveni din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capital Uman.

Statul se angajează prin acest program să acopere 90% din totalul investiţiei, însă până la suma maximă de 50.000 de euro. De asemenea, antreprenorii vor beneficia şi de consultanţă şi training din partea statului.

„Este de preferat ca românii care se întorc să îşi deschidă un business în zona lor de expertiză, spre exemplu cine a lucrat în construcţii să îşi deschidă o firmă în acest sector, iar cine a îngrijit persoane vârstnice să deschidă un azil de bătrâni.

Acestea sunt modele de business destul de greoaie, tocmai din această cauză este important să le oferim şi consultanţă, nu doar granturi”, a declarat secretarul de secretarul de stat Claudiu Vrînceanu, reprezentant al Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, potrivit Agerpres.ro.

Criteriile de eligibilitate vor fi stabilite după o consultare publică, etapă care va avea loc luna aceasta.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 3 octombrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro