Marţi, 19 martie 2024 - 7:01:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Capcana poliţelor RCA încheiate pe şase luni


15 mai 2017

Majoritatea şoferilor români încheie poliţe de asigurare de răspundere civilă auto (RCA), pe şase luni pentru că este mai ieftin. Doar în aparenţă, însă, pentru că de fapt este mai scump.

În primele nouă luni ale anului 2016, erau în vigoare circa 6 milioane de contracte RCA încheiate de asigurători cu persoane fizice, potrivit datelor Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF).

Potrivit datelor ASF, preţul mediu al unei poliţe de asigurare RCA pe un an a fost, în perioada analizată, de 457 de lei pentru persoane fizice.

ASF a calculat şi prima medie anualizată aferentă contractelor pe şase luni, calculată tot aşa. A reieşit 611 lei. Aşadar, cine a încheiat două poliţe RCA consecutive, fiecare pe şase luni, a plătit 611 lei, în medie, cu 33% mai mult decât dacă ar fi încheiat o singură poliţă, pe un an.

În afara cazului în care chiar trebuie să încheiaţi o poliţă pe doar o lună, nu este deloc indicat să faceţi asta. Dacă vâ gândiţi că este ieftin, nu este, şi dacă e vorba despre un an, este aproape dublu! Astfel, anualizat, potrivit datelor ASF, aţi plăti, în medie 863 de lei, pentru 12 poliţie consecutive pe o lună. Cu 88% mai mult decât dacă aţi plăti, o dată, asigurarea RCA pe un an.

Prima medie RCA anualizată pentru persoane fizice era, la finalul anului trecut, de 528 de lei, cu 16% peste nivelul de la finalul anului precedent. În ordine, cei mai importanţi asigurători RCA au fost, anul trecut, Euroins, Asirom şi City Insurance.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro