Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:10:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Benzina ar putea fi înlocuită cu un combustibil din zahăr


9 aprilie 2015

Compania petrolieră Shell finanţează cercetarea pentru descoperirea unui nou tip de combustibil. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că zahărul din cocenii de porumb se poate transforma în totalitate în hidrogen pur, care ar putea fi folosit drept combustibil pentru maşini.

Studiul aparţine cercetătorilor de la Virgina Tech, potrivit Digi24. Iniţial, aceştia nu au reuşit să transforme decât 60% din zaharurile din coceni în hidrogen, însă acum au descoperit o nouă tehnologie. Însă cel mai important lucru este că emisia de dioxid de carbon a acestui nou tip de carburant este O.

„Un moment de cotitură în care oamenii vor îmbrăţişa o nouă maşină prietenoasă cu mediul. Un moment de cotitură în care un sedan cu patru uşi poate călători 300 de mile cu un singur plin de hidrogen”, a declarat preşedintele Toyota, Akio Toyoda.

Acum se caută tehnologii care să permită producerea la scară largă, dar se analizează şi impactul pe care l-ar putea avea acest combustibil la nivel global. Sunt voci care spun că există riscul să dispară păşuni şi alte plantaţii pentru a fi înlocuite cu porumb.

Specialiştii ar putea face în următorii cinci ani şi bioreactoare care să producă hidrogen. Un singur sistem ar produce în jur de 200 de kilograme de hodrogen pe zi, care ar ajunge pentru 40 – 50 de maşini, mai precizează digi24.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro