Joi, 28 martie 2024 - 5:22:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


10.000 de euro de la stat pentru femeile care încep o afacere


15 iunie 2013

Femeile care doresc să înceapă o afacere pot beneficia de sprijin de 10.000 de euro din partea statului, în cadrul programului "Femeia antreprenor", care va debuta la sfârşitul lunii iunie, suma totală disponibilă fiind de 500.000 de lei, spune ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini.

 

Maria Grapini, a declarat că la sfârşitul lunii iunie se va înregistra o premieră în mediul de afaceri, femeile cu iniţiativă putându-se adresa pentru a obţine finanţare de 10.000 de euro din partea statului, pentru a începe o afacere. Femeile interesate trebuie să depună un plan de afaceri, care va fi evaluat electronic, pentru a elimina subiectivismul, iar criteriile de vârstă nu mai contează.

"Femeile pot porni o afacere şi mai târziu. Sunt multe femei de 45 de ani, care nu găsesc de lucru şi sunt gata să pornescă propria afacere. Pentru că antreprenoriatul feminin este într-o rămânere în urmă, aş putea spune, faţă de potenţialul pe care-l avem, n-am mai pus limită de vârstă. Poate să-şi înceapă afacerea când doreşte. Important este să-şi facă un plan de afaceri şi va primi acei 10.000 de euro, exact ca tinerii debutanţi", a declarat ministrul Maria Grapini.

Potrivit acesteia, planul de afaceri va fi evaluat după mai multe criterii, în baza unui model stabilit pe calculator şi nu se va mai ţine cont de rapiditatea cu care a fost depus proiectul, eliminându-se principiul "primul venit, primul servit".

"Criteriile sunt puse în calculator, iar punctajul iese automat. Aşa este mai nou şi la tinerii întreprinzători, pentru că vreau să evit subiectivismul", a explicat Grapini.

Sumele disponibile pentru finanţarea proiectului dedicat femeilor antreprenor se ridică la 500.000 de lei.

"Avem puţini bani, dar discuţia pe care am avut-o la Ministerul de Finanţe mă face optimistă că vom primi bani la rectificare şi atunci vom suplimenta. Chiar dacă nu primim bani anul acesta, tot ce se înregistrează şi se punctează ca proiect, rămâne pentru anul viitor, pentru că eu vreau să facem aceste proiecte", a mai spus ministrul delegat pentru IMM-uri.

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro