Miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:56:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România ar putea avea cea mai mare economie din Balcani în acest an


9 iunie 2017

Veşti bune: România a depăşit Grecia în ceea ce priveşte valoarea produsului intern brut (PIB) în primul trimestru al anului.

Specialiştii se aşteaptă ca România să îşi menţină avantajul faţă de Grecia, fapt care o va propulsa pe primul loc în topul economiilor din Balcani, cu excepţia Turciei. Este pentru prima oară în ultimii 40 de ani când Grecia pierde şefia economică a regiunii.

PIB-ul româniei a înregistrat cea mai mare creştere din Uniunea Europeană în primul trimestru, înregistrând un progres de 5,6% faţă de perioada similară a anului trecut şi de 1,7% faţă de precedentul trimestru. De cealaltă parte, economia Greciei a scăzut.

Produsul intern brut al României a ajuns la 44,2 miliarde de euro în primele trei luni ale anului 2017, în timp ce Grecia este la nivelul de 43,96 de miliarde de euro, potrivit Eurostat. Este pentru prima oară când economia României este mai mare decât cea a Greciei.

Mai mult, România se apropie şi de Cehia, care are un PIB de 44,85 de miliarde de euro, cât şi de Portugalia, a cărei economie a valorat 47,37 de miliarde de euro în primul trimestru din 2017.

Chiar şi aşa, România este mult în urma acestor ţări dacă facem raportul pe cap de locuitor, Grecia, Cehia şi Portugalia având între 10 şi 11 milioane de locuitori, în timp ce România are aproape 20 de milioane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro