Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:06:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autostrada Bucureşti-Constanţa, funcţională din 20 iulie


3 iulie 2012

AUTOSTRADA-A2Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a anunţat  că din 20 iulie se va putea circula de la Bucureşti la Constantă pe autostradă, însă între Medgidia şi Cernavoda traficul se va desfăşura pe o singură cale, în regim de drum naţional.

"În dată de 20 iulie, pe sectorul Medgidia - Cernavodă se dă drumul în regim de drum naţional, cu indicatoare de drum naţional, cu restricţiile de drum naţional, tocmai pentru a facilita accesul turiştilor la mare. Se va circula cu maxim 80 de kilometri la oră, pe o singură cale, pe două benzi, o bandă pe fiecare sens. De la Medgidia la Constantă, inclusiv Centura municipiului Constantă, va fi în regim de autostradă, cu toate segmentările, cu măsurile pentru siguranţa circulaţiei, se va circula cu 130 de kilometri pe oră. Considerăm că este foarte util să asigurăm accesul turiştilor la mare, vedeţi ce se întâmplă în fiecare sfârşit de săptămână şi nu numai", a afirmat ministrul Ovidiu Silaghi, luni, după o vizită efectuată pe şantierul autostrăzii Cernavoda-Medgidia.

El a mai spus că ministerul este mulţumit de modul în care lucrează constructorul şi că, deşi termenul de finalizare pentru Cernavoda-Medgidia este la începutul anului viitor, autostrada ar putea fi terminată mai repede.

"Suntem mulţumiţi de cum lucrează constructorul, trebuie să-i mulţumim şi pentru faptul că va reuşi să dea în folosinţă pe o singură bandă pentru că în fond obligaţia lui era să dea la termen toată lucrarea în folosinţă. Lucrează bine pe ambele tronsoare şi, cu toate că termenul de predare ar fi ianuarie 2013, după calculele dânşilor va fi mai repede", a explicat ministrul Transporturilor.

El a precizat că cei care realizează tronsoanele de autostradă Cernavoda - Medgidia şi Medgidia - Constanţa trebuie să mai primească de la Compania de Drumuri 270 de milioane de lei că plăţile să ajungă la zi.

De asemenea, secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Septimiu Buzaşu, a spus că pe Centura municipiului Constanta este o singură problemă, în zona localităţii Ovidiu, cu o conductă de gaz care va trebui relocata, iar Centura va fi finalizata şi deschisă circulaţiei tot pe data de 20 iulie.
El a anunţat şi care au fost costurile acestor autostrăzi, astfel, sectorul Cernavoda - Medgidia a costat 498 de milioane de lei fără TVA, Medgidia - Constantă - 598 de milioane de lei fără TVA, iar Centura municipiului Constantă - 438 de milioane de lei fără TVA.

Foştii miniştri ai Transporturilor Anca Boagiu şi Alexandru Năzare anunţaseră de mai multe ori că de la data de 30 iunie se va putea circula de la Bucureşti către Constantă pe autostradă, de la Cernavoda la Medgidia urmând să se circule pe o singură cale.

După ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavoda - Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie câştigată de consorţiul Astaldi - Max Boegl, acelaşi care lucrează şi la tronsonul Medgidia - Constantă.

Semnarea contractului a avut loc pe data de 21 septembrie 2011, iar pe 7 octombrie au început lucrările. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013, dar din vară se va putea circula pe o singură cale.
La sfârşitul lunii iulie 2011 au fost inauguraţi 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constantă, iar timp de două luni circulaţia s-a desfăşurat pe o singură cale până la finalul lui septembrie, când a fost dată circulaţiei şi cealaltă cale


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro