Vineri, 29 martie 2024 - 4:26:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Reprezentanţi ai federaţiei internaţionale de atletism la castelul Cantacuzino


2 august 2015

Sebastian Newbold Coe, unul dintre cei mai mari atleţi ai lumii, aflat în România, a primit, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Cantacuzino, titlul simbolic de ”Ambasador onorific al oraşului Buşteni”. Fost atlet, organizator al Jocurilor Olimpice de la Londra din anul 2012 şi actual politician, Sebastian Coe candidează la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Atletism, acesta deţinând acum postul de vicepreşedinte al acestui for.

Împreună cu Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism şi câţiva foşti sportivi, Sebastian Coe a fost primit de Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, cu pâine şi sare şi a vizitat Castelul Cantacuzino.

Aflat în oraşul Buşteni împreună cu soţia sa, fostul dublu medaliat olimpic nu a ratat ocazia de a vizita expoziţia marelui pictor suprarealist Salvador Dali, găzduită de Castelul Cantacuzino.

Sebastian Coe, în vârstă de 59 de ani, îl are contracandidat la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Atletism pe ucrainianul Serghei Bubka, fost recordman mondial la săritura cu prăjina. Lordul Coe a primit din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român “Colanul Olimpic”, cea mai înaltă distincţie a acestui for. Pe lângă performanţele sportive greu de egalat, fostul atlet englez s-a remarcat şi prin organizarea Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra din anul 2012, o ediţie care a înregistrat recordul de audienţă din toate timpurile, atât prin intermediul televiziunilor, cât, mai ales, ca număr de spectatori, cu arenele pline la toate disciplinele.

Alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Atletism vor avea loc la sfârşitul lunii august, la Beijing, unde va fi susţinut şi de Emanoil Savin, care va însoţi delegaţia oficială a Federaţiei Române de Atletism la campionatele mondiale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro