Joi, 28 martie 2024 - 2:25:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Carrie Fisher, vedeta francizei Star Wars, a murit


28 decembrie 2016

Vedeta francizei Star Wars Carrie Fisher a murit, marţi seară, în urma unui stop cardiac, anunţă BBC.

"Cu adâncă tristeţe Billie Lourd confirmă că iubita ei mamă Carrie Fisher a murit la ora 8.55 în această dimineaţă. A fost iubită de întreaga lume şi ne va lipsi", se arată în declaraţia transmisă de purtătorul de cuvânt al familiei în numele fiicei vedetei, Billie Lourd.

Vineri, Carrie Fisher, interpreta Prinţesei Leia din seria ”Star Wars”, în vârstă de 60 de ani, a intrat în stop cardiorespirator cu doar câteva minute înainte ca avionul în care se afla, ce efectua o cursă pe ruta Londra - Los Angeles, să aterizeze pe pista principalului aeroport din metropola americană, ea fiind spitalizată.

Ulterior, s-a anunţat că starea ei medicală este stabilă.

Carrie Fisher, născută pe 21 octombrie 1956, este fiica actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher. A devenit celebră cu rolul Prinţesei Leia din trilogia iniţială a francizei ”Star Wars” (1977-1983), pe care l-a reluat şi în cel mai recent film din această serie, ”Star Wars: Trezirea Forţei”. S-a remarcat şi în alte filme, precum ”Şampon/ Shampoo” (1975), ”Fraţii Blues/ The Blues Brothers” (1980), ”Hannah şi surorile ei/ Hannah and Her Sisters” (1986), ”Vecinii/ The Burbs” (1989) şi ”Când Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry Met Sally” (1989).

Actriţa americană a scris patru romane şi trei volume de memorii şi a fost căsătorită cu muzicianul Paul Simon în perioada 1983-1984.

Carrie Fisher a avut apoi o relaţie cu impresarul Bryan Lourd în perioada 1991 - 1994). Cei doi au împreună o fiică, Billie Catherine Lourd, născută pe 7 iulie 1992.

Moartea vedetei din Star Wars Carrie Fisher a provocat reacţii în lumea showbiz-ului, partenerul ei din film Mark Hamill declarându-se devastat, în timp ce alte vedete îi elogiază talentul ca actriţă şi ca scriitoare şi transmit condoleanţe familiei.

Mark Hamill, cel care,  în prima serie a Trilogiei Războiul Stelelor, a jucat rolul lui Luke Skywalker, fratele Prinţesei Leia, interpretată de Carrie Fisher, a transmis pe Twitter că este devastat şi că este fără cuvinte.

Whoopi Goldberg a postat şi ea un mesaj, în care spune că Fisher era mai veselă şi mai inteligentă decât ar avea cineva dreptul să fie şi transmite condoleanţe mamei şi fiicei actriţei.

Primarul Londrei Sadiq Khan scrie: "Odihneşte-te în pace Carrie Fisher - un talent veritabil care ne va lipsi foarte mult".

Ellen DeGenres comentează şi ea: "Carrie Fisher a fost o scriitoare şi o actriţă strălucită, dar şi o prietenă. Era atât de veselă. Nu pot să cred că a murit".

Actriţa Joan Collins spune că este cu sufletul alături de Debbie Reynolds la moartea talentatei ei fiice Carrie.

"Au fost prea multe morţi anul acesta", afirmă Collins.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro