Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:38:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


“Lebăda de cristal”, la Ploieşti FOTO


25 martie 2013

Sala de spectacole a Teatrului “Toma Caragiu” din Ploieşti a găzduit, în weekend,  Concursul Regional de Dans Clasic şi Contemporan “Lebăda de cristal”, organizat de Palatul Copiilor Ploieşti, alături de Comitetul de Părinţi al Cercului de Balet şi Primăria Municipiului Ploieşti. Scopul acestui eveniment de anvergură, aflat la prima ediţie, este de a aduce în atenţia comunităţii ploieştene frumuseţea dansului cult şi rolul său în educaţia estetică a tinerilor. Concursul “Lebăda de cristal” îşi propune să atingă ambele direcţii estetice, promovând astfel diversitatea şi multitudinea stilurilor de dans.  

 

Coordonatorii de proiect, profesorii Alina şi Robert Zahariuc, alături de Constanţa Vica, director al Palatului Copiilor Ploieşti şi Comitetul de Părinţi al Cercului de Balet şi-au propus prin organizarea acestui eveniment să faciliteze afirmarea potenţialului artistic creativ şi interpretativ, atât pentru elevi cât şi profesori din domeniul coregrafic. În acelaşi timp, evenimentul vizează atragerea şi motivarea agenţilor culturali, educativi, dar şi economici în promovarea unei educaţii de calitate prin artă. Juriul a fost format din profesionişti ai dansului, fiind prezidat de profesor Constantin Marinescu, de la Liceul de Coregrafie Bucureşti. 

 

Secţiunea I a concursului a fost destinată iubitorilor Dansului Clasic, care au participat cu variaţii ce aparţin repertoriului universal al baletului romantic. La Secţiunea a II-a, Dans contemporan/Modern, s-au înscris lucrări coregrafice originale care utilizează tehnicile de dans modern ale secolului XX. Cea de-a III-a Secţiune a fost dedicată dansurilor de inspiraţie folclorică, inclusiv etno stilizate, ce transfigurează într-o manieră modernă elementele specifice dansurilor naţionale. Secţiunea a IV-a a fost destinată genurilor show-revue, broadway, cabaret, jazz-dance.

 

La această competiţie au participat 320 solişti dansatori şi ansambluri din Prahova, Constantă, Bucureşti, Târgovişte şi Braşov, elevi ai cluburilor sau şcolilor de stat sau private, care frecventează în timpul liber cursuri de dans la nivel de iniţiere sau avansat.

Câştigătorii au primi medalii, iar laureaţii fiecărei secţiuni au primit ca trofeu o mică lebăda de cristal, simbol al balerinei desăvârşite, şi brand al concursului.

 

FOTO: Cristi CîMPEANU

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro