Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:36:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cât te costă să-ţi facă Gigi curaţenie acasă


23 mai 2013

Ca orice alt deţinut, Gigi Becali va avea dreptul de a desfăşura munci, contra cost, în afara penitenciarului. Mai mult, dacă va obţine regim deschis de detenţie, orice român dispus să plătească 35 de lei pe zi îl va putea angaja pe Becali la curăţenie prin casă sau la sapă pe tarla.

 

Soarta lui Gigi Becali va fi decisă, zilele următoare, de Comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova.

 

Comisia, formată din directorul penitenciarului, şeful pentru aplicarea regimurilor, medic, şeful de la educaţie şi cel de la asistenţă psihosocială, va decide dacă Becali va beneficia de regim de detenţie semideschis sau deschis.

 

"Potrivit legislaţiei, regimul semideschis se aplică iniţial pentru pedepse mai mari de un an, dar care nu depăşesc cinci ani. În mod excepţional, natura şi modul de săvârşire a infracţiunii, precum şi persoana în sine pot determina includerea condamnatului în regim deschis. La regimul semideschis, deţinutul se poate deplasa neînsoţit în interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, consiliere psihologică, asistenţă socială sub supraveghere în grupuri şi în spaţii din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei. Totodată, deţinutul în regim semideschis poate desfăşura activităţi şi în afara penitenciarului, dar sub supraveghere. La regimul deschis, toate activităţile de la semideschis se desfăşoară fără supraveghere, inclusiv cele din afara penitenciarului", a precizat Mihai Munteanu, reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

 

 

Potrivit actelor normative din sistemul penitenciarelor, orice persoană fizică poate veni la puşcărie să îşi angajeze un deţinut. "Condiţia este ca deţinutul să fie din regimul deschis, adică cei care pot munci în afara penitenciarului fără pază. Dacă se angajează mai mulţi deţinuţi din regim semideschis, conducerea penitenciarului pune la dispoziţie şi pază. Persoana fizică trebuie să vină cu un act de identitate şi să achite în avans contravaloarea serviciilor solicitate dacă perioada de derulare a contractului e mai mică de o lună. Plata se face la ora de muncă, cel puţin la nivelul salariului minim pe economie, de 4,4 lei pe oră. Totodată, la regimul deschis, deţinutul poate să plece dimineaţă la muncă şi să se întoarcă după-amiază", a precizat Ioana Luca, purtător de cuvânt al Penitenciarului Târgşor.

 

Potrivit reprezentanţilor administraţiei penitenciarelor, persoanele fizice pot angaja deţinuţi la curăţenie în casă, zugrăvit sau munci agricole.

 

Duminică, înainte de termenul din "Dosarul transferurilor", când Meme Stoica era pasibil de închisoare, Gigi Becali declarase: "Eu am sere la puşcărie, am contract cu penitenciarul şi o să-l scot de acolo pe Meme să muncească la serele mele". Este vorba despre serele "Leoser", de la marginea Bucureştiului, care aparţin unei rude a latifundiarului. Numai că, în prezent, cel aflat în detenţie este Gigi Becali şi rămâne de văzut dacă va fi solicitat să muncească la sere.

 

Sursa ring.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro