Marţi, 16 aprilie 2024 - 12:52:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai sexy fană a fotbaliştilor de la Swansea City


21 aprilie 2012

zeta-jonesProbabil aţi recunoscut-o deja pe Catherine Zeta Jones, celebra actriţă de origine galeză născută în oraşul Swansea. Ea este o înfocată suporteriţă a echipei locale încă din vremea copilăriei.

Swansea City a promovat în Premier League spre bucuria lui Zeta Jones.

Cu siguranţă, microbiştii din toată lumea nu ştiu prea multe lucruri despre acest club de fotbal. Iată mai jos câteva curiozităţi legate de cei de la Swansea City.

- Clubul galez este fondat în 1913, relativ târziu faţă de valul fotbalistic britanic din secolul al 19-lea, poate şi pentru că în regiune rugby-ul a fost mai apreciat în acele timpuri. Până în 1969 echipa s-a numit Swansea Town.

- Meciurile de fotbal le joacă pe Stadionul Libertăţii, pe care-l împart cu echipa de rugby Ospreys.

- Cei de la Swansea City sunt porecliţi lebedele.

- Sunt primii galezi care vor juca în Premier League, divizie formată în 1992.

- Primăria a plătit în 2005 peste 50 de milioane de lire sterline pentru stadionul de peste 20.000 de locuri, echipa aflându-se atunci în liga a treia din Anglia.

- Rivali sunt cei de la Cardiff City, întâlnirile dintre cele două grupări denumindu-se derby-urile din sudul Ţării Galilor. Rivalitatea aceasta e una celebră în fotbalul britanic.

- Cel mai sus au terminat un sezon pe locul 6 în prima divizie engleză în 1981-1982, cel mai jos terminând pe 22 în liga a patra în sezonul 1974-1975.

- 1 milion de lire sterline au plătit în 2010 pe Scott Sinclair (transfer record, foto jos), cel care a reuşit un hattrick in finala pentru promovarea din acest an

- Au în lot un fotbalist condamnat pentru furt, Nathan Dyer fiind surprins de camerele de supraveghere ale unui magazin în timp ce el sustrăgea bani, telefoane mobile şi alte obiecte ale unor angajaţi dintr-un bar.

- Tricoul cu numărul 40 a fost retras în urma decesul lui Besian Idrizaj, un austriac cu origini albaneze, survenit în 2010 în urma unui atac de cord. El avea 22 de ani şi a murit în somn.

- Echipa e antrenată de un nord irlandez, Brendan Rodgers, al cărui fiu se află la academia lui Chelsea. Acesta a învins în playoff-ul de ieri pe Reading, echipă pe care a antrenat-o în 2009.

- Formaţia a fost antrenată în trecut şi de celebrul portughez Paulo Sousa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro