Marţi, 19 martie 2024 - 9:25:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Udrea, către deputaţi: Fiţi convinşi că va veni şi rândul vostru


29 octombrie 2015

Deputatul Elena Udrea le-a transmis miercuri, 28 octombrie, în plen, colegilor parlamentari că le va veni şi lor rândul şi vor „exploda” acuzaţii la adresa lor, indiferent cât „de parteneri cu sistemul” se consideră.

„Dragi colegi de la Putere sau din Opoziţie, indiferent cât de parteneri cu sistemul vă consideraţi astăzi, fiţi convinşi că va veni şi rândul vostru. Va veni vremea când vor exploda acuzaţii la adresa voastră, aşa cum mi se întâmplă mie acum. Eu nu spun că aceste acuzaţii ar putea fi reale, spun doar că atunci când nu veţi mai folosi sistemului pentru a pune mâna şi pe guvernare va trebui să alegeţi — plecaţi de bunăvoie acasă sau plecaţi la puşcărie”, a declarat Udrea, în plenul Camerei Deputaţilor.

Ea a susţinut că vor prelua puterea doar cei care sunt „pe placul sistemului”, „care vor fi gata să execute ordine” şi „să lase sistemul să conducă în locul lor”.

„Cei care mă ascultă ar putea spune că orice metodă este bună pentru a scoate din politică nişte oameni care au greşit, aş fi de acord poate cu ei, dincolo de riscul instituirii unei dictaturi prin anularea statului de drept, dacă toţi cei acuzaţi chiar ar fi vinovaţi şi dacă cei care ar veni în loc ar fi oameni fără de pată. Dar vor veni, însă, doar cei care sunt pe placul sistemului, care vor fi gata să execute ordine şi să lase sistemul să conducă în locul lor”, a afirmat Udrea.

Plenul Camerei Deputaţilor a admis, miercuri, cererea privind reţinerea şi au respins arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea.

Încuviinţarea reţinerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor cu 123 de voturi "pentru" şi 119 "împotrivă".

Deputaţii au respins încuviinţarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi "pentru" şi 105 "împotrivă", în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi — majoritatea deputaţilor prezenţi. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii.

Anterior, plenul Camerei Deputaţilor aprobase cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" şi 106 "împotrivă".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro