Vineri, 29 martie 2024 - 5:43:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Analfabeţii care vor să cucerească România. Candidat din satul lui Eminescu: ”V-om stârpi corupţia”


27 mai 2016

Unii candidaţi la primăriile de oraşe şi comune îşi bat joc de limba română în campania electorală. Dacă unii păcătuiesc lingvistic pe Facebook, alţii au greşit chiar şi bannerele electorale.

Cel mai bun exemplu este cel al ciobanului Vasile Onofrei, care vrea ca, din această vară, să păstorească întreaga comună Mihai Eminescu (în care se află şi Ipoteşti, satul natal al celui mai cunoscut poet român). Onofrei, candidat al Partidului România Unită, promite: ”nu v-om face pact cu hoţii”. Semnul clar că nu este o greşeală întâmplătoare este că eroarea se repetă, într-o altă promisiune: ”v-om scăpa comuna de corupţi”.

”A-i mei copii şi-a mea nevastă nu m-ar mai primii acasă”

Există însă şi candidaţi chiar mai decişi să sacrifice limba română în săptămânile de campanie. Cel mai ”bun” dintre ei pare a fi candidatul Partidului Naţional Democrat pentru primăria localităţii botoşănene Hlipiceni.

Cristian Andrioaei a postat promisiunile electorale pe Facebook, dar pare că foloseşte o cu totul altă limbă decât cea română. Iată o parte dintre promisiunile sale, redate de botosaneanul.ro:

–    ”Transparenţă în administraţiei bugetară a Primăriei”
–    ”Susţinerea (…) ansablurilor artistice şi folclorice”
–    ”Grădiniţă pentru copii comunei. O grădiniţă adevărată în care copii să fie în siguranţă şi igienă”
–    ”Acesarea de fonduri Europene”
–    ”Exploatarea resurselor apei sulfuroase prezent pe teritoriul Comunei”

În altă postare, fostul PP-DD-ist Andrioaei spune că nu ar fura niciodată, deoarece ”a-i mei copii şi-a mea nevastă nu m-ar mai primii acasă”.

Greşelile de gramatică nu aparţin însă doar candidaţilor din mediul rural. Iar dovada vie este Vasile Chiru, candidat PSD la Consiliul Local Botoşani. Într-o zi în care a fost preocupat intens de politică internaţională, Chiru – preşedinte al BNS Botoşani, printre altele -, nu a ezitat să ne comunice minunatele sale concluzii: ”Cred ca economia tari a fost de mult desfintata si acum se incearca o manipulare cu situatia Grecei , o pista falsa care se vrea a duce in eruare cetateni acestei tari ca sa nu spun altfel”. Probabil că era totuşi cazul să ne spună altfel.

Într-o altă postare, Chiru îşi complimentează câinele. ”E cel mai bun prieten e singurul care nu mar parasi niciodata nici eu dealtfel"

SURSA:GreatNews.ro

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro