Vineri, 29 martie 2024 - 9:02:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Monica Macovei, preşedinta lui Traian Băsescu


29 iulie 2013

Preşedintele Traian Băsescu o susţine pe Monica Macovei pentru funcţia de preşedinte, considerând că este potrivită atât datorită vârstei cât şi abordărilor pragmatice când vine vorba de stat şi funcţionarea justiţiei.

Într-un interviu acordat pentru România Liberă, Traian Băsescu a declarat despre Monica Macovei: „Cred că e profilată pentru funcţia de preşedinte şi prin vârstă şi prin abordările extrem de pragmatice când vine vorba despre stat, despre funcţionarea justiţiei. Dar asta dacă rămânem strict în zona femeilor, pentru că altfel ar exista şi destui bărbaţi care s-ar califica pentru cursa prezidenţială şi mă refer în primul rând la Emil Boc sau la MRU. Poate că în timp se mai ridică şi alţii. (...) Priviţi doar la ÎCCJ sau la Parchetele mari. După ce am numit în fruntea acestor instituţii femei, a început să funcţioneze mai bine şi justiţia. Sigur, Daniel Morar şi Codruţ Olaru nu sunt femei, dar Codruţa Kovesi, Lidia Stanciu, Gabriela Popa, Alina Bica sunt femei şi au făcut o treabă foarte bună". 
Preşedintele a povestit că de-a lungul timpului a susţinut mai mulţi politicieni tineri, inteligenţi, bine pregătiţi în domeniul lor.  "Am încercat cu mulţi, de la Sulfina Barbu, Roberta Anastase, Anca Boagiu, Monica Macovei până la Elena Udrea, dar şi o foarte lungă listă de bărbaţi tineri, bine pregătiţi, pe care i-am susţinut, fie că este vorba de Emil Boc, Daniel Funeriu, Eugen Tomac sau de grupul intelectualilor - Cristi Preda, Paleologu, Sever Voinescu - şi mulţi alţii. Nu ştiu dacă vreunul dintre ei va adopta felul meu de a face politică, dar nu acest lucru este important. Important este să creadă în ce fac. (...) Cinstit vorbind, inteligenţi sunt toţi, pregătiţi în profesiile lor sunt toţi, buni politicieni sunt toţi, dar dacă printre ei este cineva foarte puternic, aceea e Elena Udrea, oricât nu v-ar plăcea. Privesc cu mare atenţie şi la Adrian Papahagi, care şi el pare a fi un om puternic, rezistent la presiunea politică şi mediatică", a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat ce şanse crede că are Elena Udrea în cursa pentru prezidenţiale, Băsescu a declarat că o consideră mult prea tânără pentru asta, că este necesar sa se mai rodeze în Executiv şi în Parlament ca opoziţie convingătoare. Mai mult decât atât preşedintele a declarat că este convins că aceasta nici nu se gândeşte să candideze pentru prezidenţiale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro