Duminică, 2 octombrie 2022 - 4:46:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Ipocrizia Coaliţiei USR PLUS-PNL în Prahova şi nu numai! Urmează logodna liberalilor cu PSD?


8 iunie 2021După nouă luni de guvernare locală, coaliţia USR PLUS-PNL pare din ce în ce mai fragilă. Iar aici nu vorbim numai despre judeţul Prahova, pentru că fricţiunile dintre formaţiunile politice se văd în toată România. 

Cel mai recent scandal dintre formaţiunile poltice s-a văzut la votul pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor. USR, formaţiune proaspăt ajunsă în administraţiile locale, şi-a permis să dea un vot pentru această eliminare. Alături de USR PLUS au votat reprezentanţii AUR şi cei ai minorităţilor. Niciuna dintre formaţiunile politici nu are primari cu multe mandate la activ, care să îşi dorească mult râvnita pensie de primar. 

În schimb, reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR s-au abţinut. Lucru normal dacă ne gândim la presiunea pusă de primarii celor trei formalităţi politice.

Anunţul votului la proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru primari apare pe pagina de Facebook a USR Prahova, semn că în coaliţia din judeţ nu prea e linişte. Şi atunci se naşte întrebarea: cât mai rezistă împreună? Pentru că orice om care citeşte postările USR Prahova se întreabă dacă partidul mai are vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova sau viceprimari la Ploieşti şi Câmpina. 

În acelaşi timp, din ce în ce mai mulţi primari din judeţ au început să ceară conducerii PNL ruperea coaliţiei cu USR Plus şi realizarea unei înţelegeri (chiar şi neoficiale) cu PSD. Primarii reclamă faptul că useriştii critică permanent proiectele iniţiate de liberali, votează împotrivă şi se comportă ca un veritabil partid de opoziţie. Iar în unele localităţi (nu dăm încă nume...) deja se negociază cu social-democraţii trecerea proiectelor importante. 

Ruptura se vede şi în Consiliul Local Ploieşti, acolo unde useriştii votează adesea împotriva proiectelor lui Andrei Volosevici. Nu există această ruptură la Câmpina, acolo unde USR colaborează perfect cu PNL şi PMP pentru trântirea proiectelor importante iniţiate de primarul Alin Moldoveanu.  Nu de alta, dar se pare că independenţa deranjează...

În aceste condiţii ne întrebăm cât mai durează coaliţia contra naturii sau când vor înţelege useriştii că nu poţi guverna criticând permanent partenerul de Putere. Sau poţi? 

PS: O întâmplare haioasă (dacă putem să o catalogăm astfel)  s-a întâmplat la Ploieşti, la rapelul Maratonului Vaccinării. Surse susţin că viceprimăriţa Magdalena Trofin a ţinut morţiş să îi informeze pe cei care au asigurat vaccinarea (medici,asistente,registratori) că mâncarea primită în timpul programului a fost asigurată de....USR Plus şi nu de Primăria Ploieşti.... 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 2 octombrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro