Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:23:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fenechiu vrea să creeze bogaţi, iar Antonescu critică FMI


4 noiembrie 2013

Casinoul din Sinaia a găzduit simpozionul "România pentru mediul de afaceri". A fost cea de a doua din seria întâlnirilor organizate de Tineretul Naţional Liberal între preşedintele liberal Crin Antonescu şi cei interesaţi de ideile PNL pentru guvernarea României

Evenimentul a fost dedicat oamenilor de afaceri şi este realizat cu sprijinul Clubului Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali (COATL).

La întâlnire au participat parlamentari liberali, şefi ai direcţiilor deconcentrate din Prahova şi membri ai TNL. Printre organizatorii întâlnirii se numără primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, şi preşedintele PNL Prahova, deputatul Mircea Roşca. La eveniment a participat şi Marius Sersea, prefectul judeţului Prahova, dar şi şefa de cabinet a prefectului, Bianca Bora.

Prezent, duminică, la Sinaia, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a spus că un stat care respectă mediul de afaceri nu este acela care pune cele mai mici taxe, ci acela care nu schimbă taxele de la un an la altul întrucât un mediu de afaceri are nevoie de predictibilitate.  "Putem discuta în Monte Carlo despre taxarea bogaţilor. În România trebuie să creăm bogaţi. Să încurajăm oamenii bogaţi să vină în România", a afirmat Fenechiu. El a spus că trebuie să existe "un moment T zero" de la care toţi românii să-şi poată justifica proprietăţile pe care le deţin.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a abordat tema acordului economic pe care România îl are cu FMI. Antonescu este de părere că "nu este un lucru bun" faptul că România este sub acord cu FMI. El a catalogat  situaţia ca fiind una "nefericită şi temporară" , fiind un adevărat "handicap" deoarece România  nu poate avea o politică economică.

 

„Nu e un lucru bun că suntem sub acord cu FMI. Asta înseamnă pentru România un handicap pentru care nu este de vină FMI. (...) A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se întâmplă multor ţări din UE, este o situaţie nefericită şi temporară şi planul nostru este cât mai repede să ieşim din această situaţie", a declarat Crin Antonescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro