Marţi, 19 martie 2024 - 4:34:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


„Le mari de la princesse”, Radu Duda, şi-a falsificat CV-ul


5 ianuarie 2016

Cotidianul britanic The Guardian dedică un articol amplu excluderii Prinţului Nicolae din Casa Regală a României de către bunicul său, Regele Mihai, scrie Curentul.

Ziariştii britanici consideră că Prinţul Nicolae al României părea un moştenitor ideal pentru o monarhie care se luptă să-şi găsească adepţi într-o republică modernă. Fiul unui profesor universitar britanic şi al Elenei, a doua fiică a Regelui Mihai, prinţul Nicolae este „fermecător şi frumos, un ecologist convins, sportiv entuziast şi susţinător al actelor de caritate pentru copiii aflaţi în nevoie. El s-a mutat din palat, pentru că firmele de pizza nu-i aduceau comanda atunci când el voia să mănânce pizza”, scrie The Guardian. Acesta locuia la Elisabeta cu Margareta şi cu Radu Duda dar „şi-a închiriat un apartament aflat la 15 minute de mers de Palatul Elisabeta, apartament aflat lângă un parc unde el îşi putea scoate la plimbare câinele lui din rasa Jack Russell terrier".

Britanicii îl citează pe consilierul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, care a afirmat că „Regele crede că România are nevoie de un cap de familie care este demn, moral, altruist, muncitor şi care să respecte principiile familiei regale”.

Nu ştim dacă Nicolae este sau nu aşa, dar fostul actor Radu Duda, cu siguranţă nu este. Duda şi-a trecut în mod mincinos în CV că e absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard şi al Colegiului George C. Marshall din Germania. Ambele prestigioase instituţii de învăţământ au negat în 2009 că acesta ar fi absolvent al lor.
Penibilul ăsta de fost actor, despre care în arhivele Securităţii s-a găsit un document, rătăcit desigur, în care acesta apare ca „persoană de sprijin”, s-a însurat cu Margareta, cu 11 ani mai bătrână decât el, când el era în floarea vârstei, 36 de ani iar ea era deja trecută adică la 47 de ani. Margareta care a fost timp de 5 ani iubita lui Gordon Brown, a ajuns să se mărite cu un actoraş de mâna a doua, al cărui cel mai important rol a fost cel al lui Gigi Stamatescu, amantul Mizei, în piesa de teatru „Titanic Vals“.
Duda, s-a remarcat şi printr-o carte scrisă după un turneu în Israel în care a povestit cum s-a plimbat prin locurile unde s-a născut Isus, la Nazaret. Doar că Isus s-a născut în ieslea din Bethleem.
Dar culmea „aristocraţiei” lui Duda a fost când în 2009 s-a înscris în cursa pentru prezidenţiale. Adică nu mai voia să fie Regele României, după moartea lui Mihai, ci preşedinte.

Duda are paşaport sub numele „Radu, la mari de la princesse”

Mihai, mulţumit că a găsit totuşi pe cineva care să o ia de nevastă pe Margareta la 47 de ani, i-a oferit imediat titlul de Alteţă regală şi de Principe lui Duda.
Ajuns în anturajul familiei regale, Radu Duda a adoptat atitudinea celor care ies din anonimat direct în luminile rampei. Autorităţile franceze i-au eliberat un paşaport unde, în dreptul numelui, scrie "Radu, le mari de la princesse" (în trad. Radu, soţul prinţesei). La un moment dat, aflat într-o ambasadă a României într-o ţară europeană, o fostă colegă l-a strigat, surprinsă să-l vadă după o lungă perioadă: "Bună Radu, ce faci?". Răspunsul actorului a fost pe măsura aerelor sale aristocratice: "A trecut vremea când îmi puteai spune „Bună, Radu! Acum sunt alteţă".
Ne bucurăm pentru viitorul Casei Regale dacă unui tânăr care are sângele reginei Angliei în vine i se ia titlul de Alteţă Regală şi i se dă lui Duda.
Regele Mihai nu a fost niciodată un patriot adevărat. A abdicat în 1947 în urma unor negocieri cu guvernul comunist şi a fost lăsat să plece, abandonând toată crema intelectualităţii româneşti în ghiarele criminalilor comunişti, toţi fiind decimaţi. El a plecat bine, mersi în Elveţia unde a trăit fericit şi mulţumit. Momentul abdicării sale este unul controversat, Mihai având o variantă romanţată a acestuia.
În noiembrie 1947, Mihai a călătorit la Londra la nunta viitoarei Regine Elisabeta a II‑a, ocazie cu care a cunoscut-o pe Prinţesa Ana de Bourbon-Parma, care urma să-i devină soţie. Potrivit propriei sale declaraţii, Mihai a revenit acasă „la sfatul expres al lui Winston Churchill", care se spune că l-ar fi sfătuit pe Mihai că, „mai presus de orice, un rege trebuie să fie curajos". Evident că Mihai nu a avut niciun fel de curaj la întoarcerea în România, în mai puţin de o lună el fiind şi plecat din ţară.

Mihai a abdicat la 30 decembrie 1947 iar la 3 ianuarie 1948, a şi părăsit ţara, urmat la o săptămână, de principesele Elisabeta de România şi Ileana de Habsburg.

Potrivit lui Mihai, prim-ministrul comunist Petru Groza l-ar fi ameninţat cu un pistol şi cu şantajul că urma să execute 1.000 de deţinuţi studenţi dacă nu abdică. Oricum comuniştii omorâseră deja o mulţime de intelectuali şi ce a urmat se ştie. Arhivele Securităţii Române menţionează însă că abdicarea regelui Mihai ar fi fost rodul negocierilor sale cu guvernul comunist, nu al vreunui şantaj, negocieri în urma cărora i s-a permis să plece din ţară însoţit de bunurile solicitate şi de o parte din suita regală. Încă din vara lui 1947 Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Nicolae Carandino şi Ilie Lazăr fuseseră arestaţi de comunişti şi în noiembrie condamnaţi la închisoare pe viaţă. Aşa că Mihai ştia prea bine cu cine are de-a face. Faptul că a plecat nederanjat de ruşi şi comunişti, în mod evident nu poate fi decât rodul unor negocieri de a-şi scăpa pielea lui, nepăsându-i de România. Lucru demonstrat şi de faptul că nu şi-a învăţat nicio fată să lege două vorbe româneşte. Cu siguranţă aveţi măcar o prietenă, un prieten căsătorit în străinătate. Ştiu copiii lor româneşte? Majoritatea!

În mod evident, prinţul Nicolae şi-a dat seama că n-are rost să umble după un tron care nu va mai aparţine niciodată familiei Hohenzollern. Ai abdicat, la revedere! Poate să aibă doar Duda un tron mai mic, în grădină.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro