Vineri, 29 martie 2024 - 2:41:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Măstile din pandemie i-au adus cătusele lui Victor Piţurcă! Si Vivi Răchită s-a ocupat de o afacere asemănătoare...


30 ianuarie 2023




Victor Piţurcă e acuzat de cumpărare de influenţă, în timp ce Gabriel Ţuţu de la compania Romarm e acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată şi fals intelectual. DNA anunţă că mai urmăreşte penal şi alte persoane.

Conform procurorilor, Romarm a încheiat două contracte de achiziţie publică din care făcea şi o firmă controlată de familia Piţurcă. În urma acestora, DNA susţine că societatea naţională, aflată în subordinea Ministerului Economiei, ar fi fost prejudiciată cu o sumă uriaşă, 8,6 milioane de lei, spre 2 milioane de euro.

Tot Ţuţu ar fi intermediat introducerea în circuit a măştilor neconforme provenite de la compania lui Alexandru Piţurcă, primind, conform procurorilor, 50.000 lei după ce „ar fi lăsat să se creadă că are influenţă” asupra funcţionarilor MAPN.

„În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane”, precizează DNA.

Măstile- afacere pentru fosti fotbalisti? 

Interesant este faptul că Victor Piţurcă nu este singurul om din fotbal care a fost implicat in vânzarea de măsti in perioada pandemiei. Intr-o emisiune la un post local din Ploiesti, Valeriu Răchită povestea in anul 2021 că firma sa a prosperat in perioada pandemiei din vânzarea de măsti de protecţie. Conform unor surse din administraţia locală, firma lui Răchită (mai exact a familiei sale) a vândut măsti inclusiv către CSM Ploiesti. Alte instituţii beneficiare ar fi fost TCE Ploiesti si Centrul de Crese


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro