Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:52:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Elena Udrea a depus plângere pentru rele tratamente


16 octombrie 2015

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, vineri, la ÎCCJ unde se judecă dosarul "Gala Bute", că nu va merge pe procedura simplificată, prin care îşi recunoaşte faptele de care este acuzată şi poate primi numai o treime din pedeapsă, scrie Agerpres.

"E un dosar în care trei foşti colaboratori ajunşi în situaţia în care au fost prinşi că au luat bani şi mai repede sau mai greu au recunoscut că au luat. În felul acesta, oricine este prins că greşeşte sau că ia o şpagă dar spune că i-a dat şefului are avantajul să rămână în libertate şi beneficiază de reduceri de pedeapsă conform Codului penal. Deci, eu nu am cum să merg pe proces ... (procedură simplificată, n.r.). Eu am fost 72 de zile în arest pentru că nişte oameni prinşi că au luat bani au spus 'dom-le, am luat, dar am luat pentru Elena Udrea'. Cred că trebuie să stea în proces pentru a demonstra cum mi-au dat ei mie bani", a spus Udrea.

Potrivit Antena3, Surse judiciare susţin că Udrea l-a reclamat la CSM pe procurorul care a anchetat-o. De asemenea, Elena Udrea ar fi depus o plângere şi la Parchetul General pentru cercetarea persoanelor care au dispus încătuşarea ei şi plimbarea între instituţii cu cătuşe la mâini, inclusiv in dubă.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă — administratorul unei firme.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro